Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası SES Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız, emperyalizm; özgürlüğüne, ülkesine ve emeğine sahip çıkmaya çalışan Ortadoğu halklarına karşı dün olduğu gibi bu günde en kanlı ve iğrenç yüzünü gösterdiğini söyledi.
Ortadoğu halklarına reva görülen bu vahşetin her zaman benzer hakları için hareketlenen dünyanın her tarafındaki emekçilere ve halklara uygulana geldiğini belirten Yıldız, “Bir taraftan kanlı diktatörlerin, diğer yandan emperyalistlerin bombalarıyla yıkılan ülkeler, akıtılan kanlar hep emekçilerin ve halkların kanları olmuştur. Emperyalist kan emicilerin ve işbirlikçilerinin pençeleri hep daha fazla sömürü, daha fazla köleleştirmek için olmuştur” dedi.
İNSAN HAKLARINDAN YANA OLSAYDINIZ
 ‘ONE MİNUTE’ DERDİNİZ
Bazen demokrasi ve insan hakları tesisi etmek, bazen iç savaşı önlemek, bazen de soykırım önlemek gibi bahanelerle yapılan   bu saldırı ve işgallerin vahşi kapitalizme yeni sömürü alanları açmak, her türlü yeraltı ve yerüstü kaynaklarına el koymak amacıyla yapıldığını dile getiren SES Niğde Temsilcisi, “Libya halkına yönelik bu yok etme operasyonu da bundan başka bir anlam taşımamaktadır. Burada dikkat çekici olan konu; AKP hükümetinin daha çatışmalar başlar başlamaz oradaki işçi ve görevlileri apar topar büyük bir başarıymış gibi Akdeniz’in karşı kıyısına kaçırmasıdır. Şeytan diyor ki ‘Bu gün olan biten her şey önceden planlandı ve AKP de bunu biliyordu’ Eğer Libya boşaltılmasaydı emperyalistler bu ülkeyi rast gele bombalayamazlar, yerle bir edemezlerdi. Tahliyeler biter bitmez ölüm makinesinin mekanizmalarının harekete geçmesini nasıl açıklarsınız? Şimdi şeytana mı inanalım? Libya böyle boşaltılmasaydı orada işçileri ve yurttaşı olan ülkeler Birleşmiş Milletler’in bu kararına bu kadar kolayca onay veremezlerdi. Hal böyleyse eğer; akrabalık, din kardeşliği, Libya Libyalıların demek, 4 şartımız var demek, timsah gözyaşlarıyla Libya halkının kanlarını yakında yapılacak seçimlerde oya tahvil etmekten başka ne anlama gelir. Eğer siz gerçekten Libya halkından, din kardeşlerinizden, insan haklarından özgürlük ve bağımsızlıktan yana olsaydınız; Libya’yı boşaltmaz ve Birleşmiş Milletler’in bu kararına ‘One Minute’ derdiniz” diye konuştu.

BİR BEBEĞİN CANI DÜNYA
ZENGİNLİKLERİNDEN DAHA DEĞERLİ    

Tek bir bebeğin veya yaşlı insanın canının dünyanın bütün zenginliklerinden daha değerli olduğunu belirten Yıldız, “Bu ikiyüzlü politikalar er geç ortaya çıkar ve tarihin ilgili yerine adınız yazılır. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak savaşın; açlık, sefalet, bulaşıcı ve salgın hastalık ve ölümden başka bir şey getirmeyeceğine inanıyoruz. Her türden diktatörlüğe, emperyalizme ve vahşi kapitalizme karşı mücadele eden halkların yanında olduğumuzu ve onların mücadelesinin bizim mücadelemiz olduğunu ilan ediyoruz” dedi. Yeni Yıldız Gazetesi/NİĞDE
Editör: TE Bilişim