Selvi, haftasonu mesaisini üyesi olduğu komisyon arkadaşlarıyla birlikte memleketi ve komşu illerde geçirdi.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, geçtiğimiz haftasonu mesaisinde üyesi olduğu komisyon arkadaşlarıyla birlikte Aksaray, Niğde, Kayseri, Kırşehir ve Kırıkkale’deki Organize Sanayi Bölgelerini inceleyerek, yerinde sorun tespiti yaptı.

 

Niğde OSB’nin sorun ve çözümleri konusuna vakıf olan Selvi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon üyesi arkadaşlarına bilgi vererek, çözüm önerilerini anlattı. Niğde’yi yatırımcılar için çekim merkezi haline getirmek amacıyla Ankara’daki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Selvi, daha çok kişinin istihdamını sağlamak için elinden geleni yapacağını belirtti.

 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen programa Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Gaziantep Milletvekili İbrahim Mazıcıoğlu, Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ile Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Sanayi Bölge Genel Müdürü Yaşar Öztürk katıldı.

 

Yoğun programın ilk durağı Aksaray’dı. Aksaray Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde bulunan fabrikaları gezerek bilgi alan heyet, daha sonra Niğde iline giderek burada bir toplantı gerçekleştirdi. Niğde Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıda Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde ve Niğde OSB hakkında bilgi vererek, sanayicilerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Konuşmaların ardından heyettekiler, OSB'deki Orteks A.Ş. firmasına ait tekstil ürünleri fabrikasını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Niğde’nin ardından Kayseri’ye hareket eden heyet, Kayseri Organize Bölge’nin 10. Olağan Mali Genel Kuruluna katıldı. Buradaki incelemelerin ardından Kırşehir’e geçen heyetin son durağı Kırıkkale oldu.

 

İnceleme gezisinin ardından bir açıklama yapan Selvi, sanayicilerin sorunlarını not ettiklerini belirterek, çözüm için gerekeni yapacaklarını ifade etti. Sanayinin, komisyonun ana konularından olduğunu söyleyen Milletvekili, Niğde’nin son açıklanan teşvik kanununda 5. Bölgede yer alması ile daha avantajlı hale geldiğini de sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim