CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde Üniversitesi iken adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilen üniversiteye  Niğde adının eklenmesi için kanun teklifi verdi. 15 Temmuz darbe girişiminde kalkışmacı komutanı, komutanının talimatı ile vuran ve darbe seyrini değiştiren Ömer Halisdemir daha sonra şehit edilmişti.

Ömer Fethi Gürer, Niğdeli kahramanın adının Üniversiteye verilmesinden Niğde olarak büyük onur duyduklarını ancak üniversitenin adından Niğde adının çıkarılmaması gerektiğini ifade ederek,  “Niğde adı ile Ömer Halisdemir adının bir arada üniversitede olması, Niğdeli şehidimizin memleketi ile bir bütün olarak da geleceğe taşınmasını sağlayacaktır “dedi.

Konuyu Milli Eğitim Bakanına ilettiğini Bakanın da olumlu yaklaşım gösterdiğini ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversitenin adının kısa süre içinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine dönüştürülmesini umut ettiklerini ifade etti.

BAKAN OLUMLU YAKLAŞTI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer“ Niğde Üniversitesinin adı Niğde'nin gururu olan "Ömer Halisdemir" olarak değiştirilmiştir. "Niğde" ismi çıkarılmıştır. Neden "Niğde" ismi çıkarılmıştır? "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi" olarak adının düzenlenmesi yönünde yeni bir çalışma var mıdır? Sorusuna Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz verdiği yanıtta şöyle dedi:

 “  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin başındaki “Niğde” alındı, sadece “Ömer Halisdemir Üniversitesi” kaldı, “Niğde” çıkmış oldu. Bu, sadece sizin tarafınızdan değil, birçokları tarafından dile getiriliyor, “Bir ille bağlantısı uygun olsa isabet olur.” deniliyor. Bunun üzerine bir bakıyoruz, Meclis kabul etmiş. Keşke o kabul edilirken “Niğde”yi de koysaydık çünkü burada amaç, Ömer Halisdemir’in yapmış olduğu kahramanlığın takdir edilmesiydi. Meclis tarafından da bu takdirin yerine getirilmesiydi. “Niğde”nin ismi de konulursa uygun olur diye düşünüyorum. Bununla ilgili yine bir ortak çalışma yapılması gerekir diye düşünüyorum ”.

NİĞDE ÇAMARDI MESLEK YÜKSEKOKULUNUN YENİDEN AÇILMASINI DA İSTEDİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Çamardı’da Niğde Üniversitesine bağlı olarak açılıp kapatılan Çamardı Meslek Yüksek Okulunun binasının durumu ile yeniden açılmasını da Bakan İsmet Yılmaz’a iletti. Gürer,“Niğde Üniversitesine bağlı Çamardı Meslek Yüksekokulu mevcut iken bu okul kapatılmış ancak 1999 yılında başlayan, ödenek yetersizliği nedeniyle de yarım kalan bir okul binası vardır. Bu bina tamamlanacak mıdır, tamamlanıp tekrar meslek yüksekokulunun Çamardı'da açılması düşünülmekte midir?”dedi. Bakanın konuya yazılı yanıt vermesi bekleniyor.

 

 
 
Editör: TE Bilişim