Adana DİSK Tekstil Sendikası  Çukobirlik Şubesi kurucu Başkanı, Genel  seçimlerde  Cumhuriyet Halk Partisi  Milletvekili adayı, Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer  son zamları eleştirdi. Ömer Fethi Gürer her gün yeni bir ürüne zam geldiğini belirterek vatandaşın alım gücü azalırken maaşlara zam yok ama temel gıda ürünleri aldı başını gidiyor” dedi. Doğalgazdan sigaraya son olarak mazota değin peşi sıra gelen zamların halkın alım gücünü iyice daraldığını söyleyen Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer “Başbakan çıkıp kriz bize uğramayacak diyordu, aradan birkaç ay geçmeden zam sağanağı başladı. Bu nasıl krizden etkilenmemektir” dedi.

         Özelleştirme ile devlete ait kurumların satıldığını ve böylece devletin önemli vergi geliri sağladığı kurumların yok edildiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer “artık gelir için tek adres vatandaşın cebi kalmıştır. Uygulanan ekonomik politika ile de her gün vatandaşın cebi boşaltılmaktadır. Yoksulluk ve yokluk artmaktadır. Ülke insanımızın geldiği nokta dünden daha zor koşullarda yaşamak olduğu da mutlaktır. Bu gidiş sorunların artacağının göstergesidir. Bizler seçimler öncesi vatandaşımıza bugunleri anlattık. Ama vatandaşımız oyları ile mevcut hükümeti tek başına iktidara taşıdı. Gerçek gündem  yoksullaşma yerine vatandaşı oyalayacak gündemler yaratıldı. Kuşa bak kuşa diyerek bizim cebimizin boşaltılması gösterilmedi. Bugünlerde ardı sıra gelen zamlar hepimizin daha yoksullaşmasına vesile oluyor. Şimdi Milletvekillerimizi halkımızın içine girip sorsunlar zamları nasıl buluyorsunuz. Bakalım ne yanıt alacaklar. Ama o kadar güzel gündem değiştirip meseleleri çarptırıyorlar ki korkarım zamları biz değil muhalefet yaptı deseler buna da inanacaklar çıkar.” Dedi.

                                 ZAMLAR ZULUME DÖNÜŞTÜ

CHP Milletvekili adayı olarak köy köy dolaşıp bugunleri önceden anlattık diyen  Ömer Fethi Gürer uygulanan ekonomik politika zenginin daha zengin yoksulun daha yoksullaşması  neden olmaktadır. Borsa ile dolar ile bir günde zenginliğini katlayanlar var. Diğer yanda evine ekmek götürme derdinde olanlar var. Giderek zengin daha zengin yoksul daha yoksul oluyor. Sonumuzun nasıl olacağının kararını halkımız seçimlerde oyları ile belirliyor. O nedenle demokrasilerde tek gücümüz oyumuz.Umarım gelecekte oylarını kullanırken halkımız zamları ve yoksullaşmasına neden olanları unutmaz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim