CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  köy ve kasabalarda sorunları dinlemeye devam ediyor.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerden sonra TBMM çalışmalarının yanı sıra Niğde ilinde ziyaretlerine de devam ediyor. Niğde Merkez, Bor, Altunhisar, Çamardı, Ulukışla ve Çiftlik ilçelerinde  esnafları gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Bademdere, Çavdarlı, Kitreli, Orhanlı, Gölcük,  Bağlama, Alay, Ağcaşar, Kiledere, Kömürcü, Azatlı, Bozköy, Ovalıbağ, Divarlı, Mahmutlu, Kitreli, Kula, Şıhlar,Çukurkuyu,Kızılca,Keçikalesi, Obruk,Uluören,Karakapı, Çömlekçi,Akmanlar, Yeşilyurt,Akçaviran,Bahçeli,Sazala, Kemerhisar,Eminlik, Hüsniye, Beyağıl,Darboğaz,Porsuk, Hasangazi, Çiftehan, Kılan, Emirler,Alihoca, Maden,Tırhan, Hasaköy,Yeşilburç yerleşmelerini ziyaret etti.

 

NİĞDE’DE BAŞLICA SORUNLAR ARTIK ÇÖZÜME  ERMELİ

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer seçim süreci ve seçim sonrasını değerlendirdiği ziyaretlerde Niğde ilinin başlıca sorunlarına değindi. Ömer Fethi Gürer, Niğde için başlıca sorunları şöyle dile getirdi.-“ Niğde için Hava Alanı, Tıp Fakültesi, Hızlı Tren, Ankara bağlantısı sağlanacak otoyol, Ecemiş suyunun değerlendirilmesi, Üreticinin korunması, Ürünleri değer bulması, Akkaya Barajının temizlenmesi, tarım ve hayvancılığın üretim aşamasından işlenme aşamasına tesisleşmesi, IPARD II kapsamında Niğde tarımının teşvik edilmesi, yeni iş alanları yaratılması, işsizliğe çözüm üretilmesi, el sanatlarının korunup desteklenmesi, Turizm konusunda Niğde’nin atağa geçeceği çalışmaların yaratılması, Tanıtıcı çalışmaların yanı sıra turizmde çeşitliliğin sağlanması, Yatırımcının desteklenerek teşvik edilmesi, Köylerde Göçün durdurulması, Çevre sorunlarının sonlandırılması, Yeşil alanların korunması artırılması, Tarihi eserlerin korunması, bakım onarımları yapılması, İnanç merkezleri, konaklar ve tarihi dokudan anıt eser olarak tescillenenlerin onarılıp kurtarılması folklor, kültür alanında çalışmaların artırılması, bilimsel kazı çalışmalarının yıl boyuna yayılması ve artırılması, , esnaf, çiftçi, emekli, engelli ile ilgili çalışmalarda bulunulması, engellilerin sorunlarının çözüm bulması, Gazilerimiz ve Şehit ailelerimizin sorunlarının sahiplenilmesi, Belde belediyelerinin desteklenmesi ve gelişmesinin sağlanması, sanayici ve müteşebbisin sorunlarının aşılması, Niğde Üniversitesi’ne yeni birimlerin eklenerek sorunlarına çözüm üretilmesi  gerektiğini söyledi.

 

Gürer, ”Benzeşen sorunları da var. Bunların tümü de özünde yapılabilecek çalışmalar. Niğde için bu konularda atılacak adım geleceğin Niğde’sini daha sorunsuz kılacaktır. Bunun içinde herkese ve her kesime sorumluluk düşmektedir. Milletvekili olarak bu konuların takipçisi olacağım”dedi.

 

Editör: TE Bilişim