Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi 1990 yılında yapımı tamamlanarak,  26 Kasım 1990 tarihinde resmi açılışı yapılmıştı. 13 Ekim 1992 tarihinden itibaren yaşlı ve bedensel özürlü kabulüne başlayan huzurevinde Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaşlılarla ve engellilerle sohbet etti. Onları dinledi. Huzurevinde 4 şiir kitabı çıkan şair Aysel Özpınar ile de şiir üzerine konuştu.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer huzurevi ve bedensel özürlülerin bulunduğu birimleri gezerek yetkililerden de bilgi aldı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer huzurevine aralıklı da olsa uğrak verdiğini ve burada kalanlarla sohbet etmekten öte, yaşam içinde olan gerçekleri gözlemlediğini belirtti. “Yurttaşlarımız zaman buldukça gelsin burada konaklayanları ziyaret etsin, onlarla konuşsun. Burada kalanlar dündeki yaşamın tanıkları, engelliler ise yaşamın gerçeği, görerek konuşarak insanların öğreneceği ve algılayacağı çok farklı duygular var burada  “dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çalışanların konaklayanlara ilgisi ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Gezisi sırasında Huzurevine ziyarette bulunan hayırsever işadamı Şenol Bengü ile de görüşen Gürer, bir ilköğretim okulu yaptıran, hayır işlerinde bulunan ve Niğde’ye her gelişinde huzurevine uğrayıp burada yaşlı ve engellilere destek olan işadamı Şenol Bengü’nün örnek olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim