Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Pınarcık, Hacıabdullah ve Murtaza köylerini ziyaret etti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Hacıabdullah Kasabası ve Murtaza Köyünü ziyaret etti. Kahvehanelerde vatandaşlarla buluştu. Yaptığı konuşmalarda bölgede tarihi dokunun önemine değindi. Hacıabdullah ile Murtandı arasındaki kalenin onarılarak kurtarılması gerektiğini belirtti. Bu konuda  Kültür ve Turizm Bakanı’na yazılı soru önergesi verdiğini ifade etti.

  Gürer, “Bölgede yer alan kale  görkemli , yol koruma amaçlı yapılmış olmalı.Ovayı seyrediyor . Burçları sağlam kalan ender kalelerden . Bozdağ Takyunus bölgesinde de tarihi eski yapılar bulunuyor. Güney önünde yer alan kelerler de ilginç. Bir dönem kullanıldığı söylenen bu yapılar da  dağın altında   oyulmuş.  Bu bölge, tarihin aydınlanması yanında turizm amaçlı da değer bulmalı. Bu bağlamda  gereken çalışmalarda bulunuyorum.”dedi. Gürer Hacıabdullah ile Murtaza arasındaki yolun genişletilmesi için de girişimlerde bulunacağını da ifade etti.

GÜRER “NİĞDE’NİN  TARİHİ KURTARILMALI, TARIMDA HAYVANCILIKTA DESTEK ALMALI”DEDİ

Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer ülkede terör olayları ile  yaşanan sorunlara da değindi. Terörü lanetlediklerini  belirtti. “Hendekler açılırken, silahlar stoklanırken, ülkenin içinde bir  kent  silahlı kılınırken  ülkeyi yönetenlerin bu durumdan haberdar olmaması düşündürücü değimli?” dedi ve terörün  geldiği boyutların yanlış uygulanan politikalardan kaynaklandığını belirtti.

Bölgede tarım ve hayvancılık ile geçim sağlandığının altını çizen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  “Ürün para etmedi, sütte sorun yaşanıyor,komşularımız ile ilişkiler  bitti. Ürün satacak komşumuz da yok. Turizm sıkıntılı. Ülke iyi yönetilmiyor. Muhalefet olarak gerekli uyarıları yapıyoruz. Bu ülke hepimizin, yaşanan sorunların çözümü, halkımızın mutlu yaşaması  için yurt içinde yurt dışında sorunların aşılması gerekli. Bu konuda iktidar görevini gereği gibi yapmalı”dedi.

VEKİL GÜRER  PINARCIK KÖYÜNDE AD OYLAMASI  YAPTI

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer köy ve kasaba ziyaretlerine devam etti. Pınarcık köyü ve Yıldıztepe kasabasını ziyaret etti. Pınarcık köyünde kahvede köy ismi ile ilgili oylama da yaptı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Pınarcık’a yıllardır uğrak veririm. Niğde Kapadokya Başkenti kitabımda Niğde  köy ve kasabasının özelliklerine yer verdim. Pınarcık ilk gelişimden bu güne en çok istenen köy isminin Germiyan olarak değiştirilmesi oldu. Haber de yaptım. Bu kere konuyu bakanın gündemine taşıyacağım.  O nedenle sizlerle bir oylama yapalım. Köy adının Germiyan olmasını isteyenler el kaldırsın”dedi. Gürer bu sorusu üzerine kahvede herkes el kaldırdı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Germiyanoğullarından olan köy gibi Niğde bazı köylerinde eski Türk boylarının adları ile  anıldığını, kimi köy adlarının değiştirilmesinin yanlış olduğunu da ifade ederek yerel folklor, kültür bölgemizin zenginliğidir. Türk boylarının farklı kollarından Niğde’ye gelip yerleşmiş olanların kültürlerini o gün bugün yaşatmış olmaları Niğdemiz için de bir zenginliktir”dedi.

 Gürer  tarım ile geçinen bölgede sorunların, ürünün değer bulmamasında düğümlendiğini ifade etti. Ve Niğde’nin Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Ajansı IPARD ‘dan  mahrum kalmasının Niğde tarımı için önemli bir destekten mahrum kalmasına  neden olduğunu da ifade etti.

YILDIZTEPE  KASABAMIZ, BELEDİYEMİZ İYİ ÇALIŞIYOR

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer   Yıldıztepe  Kasabasını da ziyaret etti. Seçim sonrası ikinci kez kasabaya geldiğini ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ TBMM çalışmalarından zaman buldukça köy ve kasabalarımızı, Demokratik Kitle Örgütlerimizi,kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ediyorum. Sorunları bildiğimiz gibi farklı konularda vatandaşlarımızın anlatılarını dinliyorum. Yıldıztepe Kasabasında CHP’li Belediye Başkanımız görev yapıyor. Başarılı hizmetler ile Yıldıztepe’nin gelişmesi ve belediye hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için çalışma yapıyor. Bölge tarım ile geçim sağlıyor. Patates  değer bulmaması tüm üretim alanlarını etkiliyor. Ayrıca  Niğde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Ajansının desteğinden mahrum kalması üreticilerin  mağdur olmasına da neden oldu. Kırsal alkınma projesi ile Avrupa Birliği projesinde yitirilenin kazanılması amaçlanıyor ama bu Niğde için bir ayrıcalık değil. 81 ilde uygulanan Niğde’de uygulanacak.Önemli olan IPARD’a Niğde’nin  alınması idi. Olmadı. Olmaması, bu bağlamda takipçi ve mücadeleci olunmaması. Bundan sonra Niğde tarımda sağlanacak her türlü avantajı almalıdır. Çünkü Niğde için tarım ve hayvancılık tek geçim kaynağıdır”dedi.

 

 

http://www.borhaber.net/siyaset/omer-fethi-gurer-ad-oylamasi-yapti-h19616.html

Posted by Bor Haber on 3 Mart 2016 Perşembe
Editör: TE Bilişim