Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin BULAT, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz’u makamında ziyaret etti. Görüşmede, gündeme ilişkin konular da masaya yatırıldı. 


 
Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay KILAVUZ: “ Bir ülkücü her şeyden önce gökteki yıldızlar gibidir. Işığınız olamazlar ama onlara bakarak yolunuzu bulursunuz. Düsturuyla hareket etmesi gereken kişilerdir. Ülkücülük, ÜLKÜ adlı bir sevdanın peşinde her engele rağmen koşabilmektir. Zaman zaman parayla, makamla, şöhretle ve hatta canlarımızla imtihan edildik. Bu imtihanlardan hamdolsun ki başarıyla çıkmasını bildik. Memleket sevdası uğruna verdiğimiz kavgayı unutmamız mümkün değildir. Eğer unutursak Mustafa Yardımcılar, Dursun Önkuzular, Metin Tokdemirler, Mustafa Pehlivanoğlular, Gün Sazaklar bizi affetmez! Ahirette iki elleri yakamızda olur! Onlar bir kutlu dava uğruna seve seve canlarını verdiler. Kanlarını bu milletin refahı bu devletin bekası için akıttılar. Daha 20’li yaşlarında toprağa girdiler, evlerinin önünde sadece ve sadece ÜLKÜCÜ oldukları için çocuklarının gözleri önünde hunharca katledildiler. Onların kavgalarını, onların davalarını onların fikir dünyalarını anlamak ve anlatmak bizim boynumuzun borcudur. 


 
Her şeyden önce ÜLKÜCÜ fikriyata hakim, ÜLKÜCÜ fikriyatı özümsemiş bir ülkücü olabilmek gayesinden başka bir hedefimiz olmamalıdır. Bunun için daha çok okumalı daha çok çalışmalıyız. Davamıza sımsıkı sarılmalı, ona halel getirecek her türlü davranış ve sözlerden uzak durmalıyız. Öncelikle kendi nefsimizde yaşamalı ve çevremizdekiler bizlere bakarak bizleri örnek alabilmelidir. 


 
Bu noktada Ülkü Ocakları bu özümsemenin yuvasıdır. Ülkücünün sığınacağı yegane liman, altında toplanacağı biricik çatıdır. Ülkü Ocakları, “ilahiyat fakültesinin koridorlarıyla, tıp fakültesinin laboratuarlarının birleştiği ilim ve irfan yuvalarıdır.” Burada yavrularımız hem geleceğe hem de bir milleti yüceltmeye aday olarak yetiştirilirler. Ülkücülüğü, milleti karşılıksız sevmeyi, bayrak ve vatan aşkını burada öğrenerek tertemiz kalpleriyle vatanın dört bir yanına dağılarak aşk ve şevk ile görevlerini ifa ederler. Bu yüzdendir ki Ülkü Ocakları gereklidir. Mutlaka var olmalıdır. Ülkü Ocakları taş duvarlarla değil alperen yürekli, çelik bilekli yiğit Bozkurtlarla ayakta durur. Ülkü Ocaklarını kolonlar değil sizler ayakta tutabilirsiniz. Ancak sizler, hakkıyla davaya sarılmaz, hakkıyla kutsal davamızı temsil etmezseniz o Ocak yıkılır, çöker. Buna izin veremeyiz. Çünkü dışarıda binlerce tehdit ile öz kültürüne, öz benliğine öz varlığına yabancılaştırılan milyonlarca gencimiz, yavrumuz vardır. Bu gençlerin, bu yavruların eşlinden tutabilmek gerekir. Bunun için de Ülkü Ocakları mutlaka var olmalıdır, sizlerle de var olacaktır. Bundan kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın! Sizlere inanıyor, sonsuz derecede güveniyorum. Niğde’mize gittiğinizde bu inançla hareket ederek tük kardeşlerimize, ağabeylerimize selamımızın yanı sıra bu dilek ve düşüncelerimizi de götürün. Allah yar ve yardımcımız olsun!” şeklinde konuştu.


 




Editör: TE Bilişim