Niğde şehir merkezinde yaşayan vatandaşlara yaptığı bir birinden dev projelerle hitap eden Niğde Ak Parti Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, kırsalda yaşayan vatandaşları da unutmadı. Niğde Adalet Sarayı arkasında bulunan Eski Hal’in yerine, modern bir Köy Terminali yaparak köy ve beldelerden Niğde’ye gelen vatandaşların ihtiyaçlarına hitap edecek.  Öte yandan ise Bucakçayır Semt Sahası’nın bulunduğu bölgeye yeni inşa edilecek olan 15 bin kişilik modern şehir stadyumu müjdesiyle Niğdeli sporseverlerin beklediği stadyum müjdesini verdi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kala Ak Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir’in projeleri arasında yer alan başlıca projeler arasında;

15.000 Kişilik Stadyum “Futbolcu Fabrikası”
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde şehrimizin futbol takımına ve genç sporcularımıza ev sahipliği yapacak uluslararası standartlara sahip Bucakçayır Semt Sahası’nın bulunduğu alanda 15.000 kişi kapasiteli şehrimize yakışır modern bir stadyum yapılacaktır.

Niğde Köy Terminali “Herkese, Her Kesime Hizmet”
Niğde şehir merkezinde yaşayan hemşerilerimiz kadar kırsalda yaşayan hemşerilerimizi de önemsiyoruz. Yeni adliye binası arkasına eski sebze meyve halinin olduğu alana köy ve beldelerimizde yaşayan, şehir merkezini ziyaret eden hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern bir terminal inşa edilecektir.
Yeni Arıtma Tesisi “Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam”
Gelecek nesillere daha temiz bir Niğde bırakmak ve Akkaya Barajı’ndaki kirliliğin önüne geçilmesi amacıyla Niğde Belediyesi tarafından şehrin uzun yıllar ihtiyacı karşılayabilecek modern bir biyolojik arıtma tesisinin ihalesi yapılmış olup, mümkün olan en kısa sürede tamamlanacaktır.
Mahalle Yaşam Merkezi “Spor ve Kültür İç Içe”
Her yaştaki mahalle sakininin sosyal, sportif ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için Mahalle Yaşam Merkezi yapılacaktır. Mahalle Yaşam Merkezinde; muhtar evi, kreş, kadınlar lokali, spor merkezi, öğrenci çalışma odaları, yaşlılar lokali bulunacaktır. İnönü, ilhanlı, Aşağı Kayabaşı ve Selçuk Mahallesi’ne Efendibey Mahallesi’ndeki Mahalle Yaşam Merkezi’ne benzer merkezler inşa edilecektir.

Aktif Yaş Alma Merkezi “Yaşlanmıyoruz, Yaş Alıyoruz”
Niğde’de yaşayan yaşlılarımızın yaşlılık döneminde üretken olmalarını sağlamanın yanında yalnızlık ve karamsarlık duygusuna kapılmamaları için “Niğde Belediyesi Aktif Yaş Alma Merkezi” hayata geçirilecektir. Değerli büyüklerimizin zihinsel rahatsızlıklara karşı egzersiz yapmalarını, psikolojik ve sosyal açıdan rahatlayacakları el sanatları ile ilgilenmelerini, müzik çalışmaları yapmalarını ve ritim terapi uygulamalarını, kitap okumaları ile bahçe çalışmaları ve spor aktiviteleri yapmalarını sağlayacak uygun ortamlar oluşturulacaktır.
Akıllı Bisiklet Uygulaması “Bisikletli Hayat Daha Rahat”
Bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve alternatif ulaşım olanaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla elektronik ve mekanik sistemlerle desteklenen bisiklet paylaşım sistemi kurulacaktır. Bisikletlerin Niğde Kart kullanılarak kiralanmasını sağlanacaktır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Kampüsünden İmam Hatip Meydanı’na kadar kesintisiz bisiklet yolu yapılacak ve bu güzergahta “Akıllı Bisiklet Uygulaması” başlatılacaktır.
Niğde Kuzey Çevreyolu “Hasta Naklinde Hız, Şehir İçi Ulaşımda Rahatlama”
Hastalarımızın şehir trafiğine girmeden hastaneye, sevk edilen hastaların da Kayseri’ye daha hızlı ve güvenli ulaşmaları için Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yapımı devam eden Çiftlik- Tepeköy- Gümüşler Kavşağı’na bağlanan Kuzey Çevre Yolu hayata geçirilecektir.
Akıllı Vezne Uygulaması “Teknoloji Yanı Başımızda”
Belediyemize ait kapalı semt pazarlarına akıllı vezneler konularak, hemşerilerimizin belediyemiz ile ilgili ödeme vb. işlemlerini mahallelerinden yapmalarına olanak sunulacaktır.

Engelsiz Belediye “Engelliler İçin Engelleri Aşıyoruz”
Engelli kardeşlerimizin istihdam edileceği “Engelsiz Cafe“ hizmete sunulacaktır. Engelli kardeşlerimize yaşam kolaylıkları sağlayan yerel iyileştirme hizmetlerimiz ile engelli hemşerilerimizin sorunlarının azaltılması sağlanacaktır. Tekerlekli sandalye kullanan hemşerilerimizin ihtiyaç duymaları ve belediyemizi aramaları durumunda engelli kardeşlerimizi “Engelli Nakil Aracı” ile gidecekleri noktalara ulaştıracağız. Engelli hemşerilerimizin ayda iki kez evlerinden alınarak mevsime ve hava şartlarına bağlı olarak uygun ortamlarda keyifli zaman geçirmeleri ve sosyal hayatın içerisinde olmaları sağlanacaktır. İşitme engelli hemşerilerimizin belediye ile ilgi olan talep ve sorunlarını kolayca çözebilmeleri için görüntülü konuşma hizmeti sunacağız. Tekerlekli sandalye kullanan hemşerilerimizin tekerlekli sandalyelerinin aküsünü şarj edebilmesi için şarj istasyonlarının sayısı artırılacaktır. Genel tuvaletlerde engelliler için tuvalet ile engelli anneler içinde bebek bakım ünitesi yapılacaktır. Görme engelli vatandaşlarımız için Mahalle Yaşam Merkezleri bünyesinde görme engelliler için özel üretilmiş internete bağlanabilecekleri bilgisayarlar temin edilecektir. Görme engelli öğrencilere yönelik ücretsiz üniversiteye hazırlık ve lise destek eğitimi kursları düzenlenecektir

Madde Bağımlıları Destek Merkezi “Sağlıklı Gençler, Güçlü Toplum”
Günümüzün en önemli sağlık, sosyal ve güvenlik problemi olarak ortaya çıkan ve sadece bugünü değil, geleceğimizi de tehdit eden uyuşturucu madde bağımlılığının önlenebilmesi son derece önemlidir. Kurulacak olan “Niğde Belediyesi Gençlik Destek Merkezi (NİGEDEM) ile farklı platformlarda madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturulacak, aileler ve gençler madde bağımlılığına karşı bilinçlendirilecektir. NİGEDEM’de görevlendirilecek uzman personeller yardımıyla bir yandan bağımlının madde kullanımını sonlandırmaya çalışırken diğer yandan da uzman psikologlar tarafından psikolojik destek sağlanacaktır. Madde bağımlılığından kurtulan bireylere Niğde Belediyesi İstihdam Merkezi işbirliği sağlanarak işlerini kurmalarına ya da işe girmelerine yardımcı olunacaktır.
Kadın Meslek Edindirme Kursları “Güçlü Kadın, Güçlü Niğde”
Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını arttırmak, iş hayatında da statülerini güçlendirerek geleceğe yönelik daha sağlam adımlar atmaları gerektiğine inanıyoruz. Özellikle evlerinde bireysel üretim yapmak isteyen kadın kardeşlerimize beceri ve yetenekleri doğrultusunda verilecek mesleki eğitimlerle aile bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanacaktır. Ürettikleri ürünleri pazarlayabilmeleri için de belediyemiz öncülüğünde “kadın kooperatifleri” kurulacaktır. “Kadın Kooperatifleri” aracılığıyla hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuru ürettikleri ürünler, yöresel ürün pazarlarında ve internet ortamında e- ticaret yolu ile pazarlanabilecektir.

Çocuk Dostu Şehir Niğde “Bugünün Çocukları, Yarının Büyükleri
Yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın haklarının korunması belediyemizin öncelikleri arasındadır. Birleşmiş Milletler’e bağlı UNICEF tarafından “çocuklar için adalet ve koruma sağlayacak projeleri destekleyen ve takip eden şehirler” “Çocuk Dostu Şehirler”; olarak tanımlanmaktadır. Niğde Belediyesi de çocuk hakları konusunda bilinç oluşturulması, eğitimler düzenlenmesi ve çocuk haklarını
gözeten bir belediyecilik anlayışı ile “Çocuk Dostu Niğde” uygulamalarını hayata geçirilecektir. Bütün bunları destekler nitelikte bir “Çocuk Meclisi” kurulacak ve diğer şehirlere de örnek olacak bir model oluşturulacaktır. Bu uygulamaların gerçekleştirilmesinin ardından Niğde’nin “Çocuk Dostu Kentler” listesinde yer alması için girişimlerde bulunulacaktır.
Niğde Belediyesi İstihdam Merkezi “İş Birliği, Güç Birliği, Gönül Birliği”
Niğde Belediyesi İstihdam Merkezi (NİBİM) ile ilimizde yaşayan işsiz kardeşlerimize iş olağanı sunmaya çalışacağız. İstihdam Merkezimize kayıt yaptıran hemşerilerimizin iş bulmalarına ve mesleki eğitim kurslarına yönlendirilerek meslek sahibi olmalarına destek vereceğiz. İŞKUR başta olmak üzere; eğitim ve danışmanlık firmalarıyla, ilgili vakıf ve derneklerle; en önemlisi de Niğde’de faaliyet gösteren işverenlerimizle el ele vererek Niğdeli kardeşlerimizin istihdam edilebilmeleri ve/veya mesleki gelişimlerine destek vermek için seferber olacağız. Niğdeli kardeşlerimiz http://nibim.nigde.bel. tr adresinden merkezimize ulaşarak online kayıt yaptırabilecektir. NİBİM sayesinde hemşerilerimiz iş başvurularını kapı kapı dolaşmadan evlerinden yapabilecek ve süreci takip edebileceklerdir.

Yatırımcı Dostu Şehir Niğde  “Her Yatırım İstihdamı Müjdeler”
Niğde, kara ve demiryolların kavşak noktasında, zengin tarihi geçmişi ve sahip olduğu önemli doğal kaynakları ile iyi yetişmiş eğitimli insan gücünü kullanarak yeni atılımlar yapmak zorundadır. Yatırım teşvikleri kapsamında beşinci bölgede olan ve yatırımcılara önemli teşvikler sunan şehrimize uluslararası, ulusal ve yerel girişimcilerin çekilebilmesi, böylece de istihdama katkı sağlanması amacıyla belediyenin tüm olanakları seferber edilecektir. Niğde dışından gelen yatırımcılara iletişim altyapısı oluşturulmuş ofis tahsis edilecek, bürokratik işlemlerinin hızlandırılabilmesi için Belediye bünyesinde “yatırımcı ofisi” de bulunacaktır. Niğde’de ve Niğde dışında yapılacak toplantılarla işadamlarına “Yatırımcı Dostu Şehir Niğde” adlı kampanya ile Niğde iş alemine tanıtılacaktır.
Vefa Konserleri ve Bahar Şenlikleri “Unutmayız, Unutturmayız
Geçmişten günümüze kadar geçen süreçte Niğde’mizin geleneksel kültür ve sanat hayatında iz bırakmış sanatçı, şair, ozan, yazar ve düşünürlerin yeni nesiller tarafından tanınmasını sağlamak ve anmak için konser, konferans, söyleşi biçiminde anma etkinlikleri ve , bahar şenlikleri düzenlenecektir
Niğde Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali “Büyüyen, Marka Şehir Niğde”
Niğde’nin marka şehir olabilmesi, farklılıklarına farkındalık sağlanması, yeni farklılıklar oluşturup bunları, doğru kanallarla yurtiçindeki ve yurtdışındaki duyarlı kitlelere aktarılması gerekmektedir. Niğde’nin tarihi, turistik, kültürel ve tarımsal değerlerinin ön plana çıkarılacağı ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına önemli katkı sağlayacak.
 

 
Editör: TE Bilişim