Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Meclis Üyesi  A. Adayı Av. Ferhat Bakıral aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

CHP Aday Adayı Av. Ferhat Bakıral ; 1984 yılında Niğde’de doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Niğde ‘de tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi hukuk fakültesinde eğitimime devam ettim. 2009 yılından beri Niğde Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktayım.

Öğrencilik yıllarımdan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nce düzenlenen siyasi faaliyetlerde yer aldım. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençliğe vermiş olduğu önemden cesaret alarak 2012 yılında yapılan merkez ilçe kongresinde ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçilerek, hukuktan sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Bu süreçte CHP Parti Okulu Ankara, Elazığ ve Gaziantep eğitim programlarında eğitim danışmanı olarak görev aldım. Daha sonra il örgütümüzce oluşturulan mahalle komiteleri çalışmalarına katkı sundum. Genel Merkezimizin yönetim kurulu üyeleri için belirlemiş olduğu son tarih olan 15.07.2013’te yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederek partimizin gençlik kotasından belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulundum.

Gençlik Kolları Genel Başkanı Sn. İrfan İnanç Yıldız’ın da söylediği gibi biz genç arkadaşların siyasetteki hakkını ve hukukunu korumanın yanı sıra, Niğde Belediye Meclisinde hukukçu kimliğimle halkımıza hizmet etmek için aday oldum.

Bilindiği üzere Belediyenin bütün faaliyetleri diğer kurumlar gibi idari ve adli olarak denetim altındadır. Belediye meclisinde alınan kararlar; kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygun olmalıdır. Belediye meclisinde hukukçu üyelerin olmaması geçmişte ve günümüzde hem Belediye’yi hem de halkımızı maddi ve manevi olarak zarara uğratmıştır. Bu nedenle şahsımın ya da başka hukukçu adayların belediye meclisinde yer alması gerektiğini düşünüyorum. 2014 yerel seçimlerinde Niğde merkez başta olmak üzere, bütün ilçe ve beldelerde iddialı olan partimizin, seçimlerden zaferle çıkacağına inanıyorum.”dedi.


 

Editör: TE Bilişim