Niğde Gümrük Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi’nin kuruluşları gerçekleşti


Kavaklıoğlu: “Niğde’nin ticaret ve sanayi potansiyeli artacak”

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Gümrük Müdürlüğü’nün kuruluş sürecinin tamamlandığını ve 11 Ocak 2013 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararının 25 Ocak 2013 tarihli resmi gazetede yayınlandığını belirtti.

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan Niğde Gümrük Müdürlüğü’nün kuruluşu için Kavaklıoğlu’nun çalışmaları ve girişimleri bilinmekteydi. Kavaklıoğlu’nun Niğde’de 1996’da kurulan ve Niğde sanayicilerinin ithalat ve ihracat işlemlerinde büyük kolaylıklar sağlayan Niğde Gümrük Müdürlüğü'nün 1999'da kapatılması nedeniyle ildeki sanayicilerin ihracat ve ithalat işlemlerinde sıkıntılar yaşadığı yönünde girişimleri ve gümrük müdürlüğünün yeniden kurulması talebinin olumlu netice vererek kuruluşun yeniden kurulması özellikle ticaret ve sanayi camiasında memnuniyetle karşılandı.

Niğde ekonomisine büyük katkı

İhracatçıların yaşadığı sıkıntıların çözüme kavuşturulması ve ihracatın artırılması amacıyla Niğde’de iç gümrük kurulması girişimlerinin olumlu yönde neticelenmesinden mutluluk duyduklarını kaydeden AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, böylece Niğde ekonomisine ve ihracatçılara, dış ticaret erbabına katkı ve kolaylık sağlanması, gümrük gözetim ve denetiminde etkinlik ve verimliliğin arttırılması yönünde çok önemli bir adımın atıldığını söyledi.

Niğde Gümrük Müdürlüğü’nün Niğde’nin ticari ve ekonomik hayatına önemli hareketlilik getireceği vurgulayan Kavaklıoğlu, Niğde Gümrük Müdürlüğünün kurulması ile Niğde’de ithalat ve ihracat işlemlerinin, uluslararası ticari işlemlerin gümrükleme işlemlerinin yapılacağını ifade etti. Kavaklıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gümrük Müdürlüğünün kurulması ile Niğde’de sanayi, ticaret ve turizm potansiyeli ve buna bağlı olarak kalkınma ve gelişme yolundaki potansiyel arttıracaktır. İlimizin gelişmesine çok önemli katkılar sağlayacağını umuyoruz. İlimizin ve insanlarının hak ettiği daha iyi noktalara gelebilmesi için her alanda çalışmalarımız ve gayretlerimiz artarak devam edecektir. Gümrük Müdürlüğünün kurulmasının hayırlı olmasını temenni ediyorum”.

Gümrük işlemlerinde Niğde daha önce Mersin Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı olarak işlemleri sürdürüyordu. Resmi gazetede kuruluşun yayınlanmasının ardından da yer belirlenmesi ve memur atanması süreçlerinin gerçekleşmesiyle de kısa zamanda fiziki kuruluşun da gerçekleşeceği bildirildi. Ticaret ve Sanayi Odası’nın da önümüzdeki günlerde bu konuda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceği öğrenildi.

KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü de kuruldu

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ayrıca KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün kuruluş sürecinin de tamamlandığını, yer belirlenmesi çalışmalarıyla fiziki olarak kuruluşun gerçekleşeceğini ve memur atamalarının olacağını söyledi. Kavaklıoğlu açıklamasında şunları kaydetti: “İlimizde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerine KOSGEB tarafından daha verimli ve etkili hizmet verilmesini sağlayacak KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün kurulması süreci tamamlandı. Daha önce de SİNERJİ ODAĞI olarak hizmet veren KOSGEB temsilciliği yakında sorumlu görevlilerin atanması da müdürlük bünyesine kavuşacaktır. KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürlüğü ilimizdeki imalat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere KOSGEB desteklerini yerinde, hızlı ve daha etkin bir şekilde sunacağına inancımız tamdır. Hizmet Merkezi Müdürlüğü kobilerimizin büyümesinde, girişimciliğin gelişmesinde, yeni yatırımların yapılmasında ve mevcut yatırımların artmasında önemli rol oynayacak, bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. İlimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum”.


Editör: TE Bilişim