AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, son zamanlarda basın, yayın organlarında ve sosyal medyada sıkça yer alan  acemi birliklerinin ve bazı askeri birliklerin küçük illere dağıtılacağı iller arasında Niğde’nin de bulunduğunu açıkladı.


Vatandaşların ve siyasi grupların yoğun ilgisini çeken Acemi Birliği taşınacak İller arasında Niğde’nin de yer alması oldukça gündemde yer almış ve milletvekillerinin bu konuda gayret göstermeleri isteyen  haber ve yorumlar çıkmıştı. Kavaklıoğlu, Acemi Birlikleri konuşlandırılması öngörülen İller arasında Niğde’nin de yer aldığını ifade etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Niğde’ye gelen ilk Milli Savunma Bakanı olarak geçtiğimiz yıl Bor Şahit Nuri Pamir Kışlasında ziyaret etmiş ve buraya özel bir ilgi göstermişti. Bakan Yılmaz’ın ilk yurt gezilerinden olan bu ziyarette 21. Ana İkmal Merkezi ve 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığında incelemelerde bulunmuştu.

Bilindiği gibi bu ziyaret sırasında mevcut askeri tesislerin geliştirilmesi ve büyütülmesi konusunda neler yapılabileceği konusu da görüşülmüştü. Milletvekili Kavaklıoğlu, inşaatına başlanmış hava alanının askeri tesislere entegrasyonu ve yeniden yapımının gerçekleştirilmesi ile organize sanayi bölgesi havaalanı entegrasyonu konuları görüşüldüğünü ve projelerin değerlendirilmesi aşamasında olduğunu söyledi.

Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Askeri birliklerle ilgili haberlerden sonra Sayın Bakanımızla tekrar görüşülmüştür. Medyada Askeri birliklerin taşınacağı belirtilen listenin çok eksik olduğu adı geçmeyen 7 il daha olduğu ve Niğde’nin kesinlikle gündemlerinde olduğunu söylemişlerdir. Ayrıca bu konu bugünden yarına olacak bir şey değildir. Bakanımız Acemi Birliklerinin taşınmasının savunma ve askeri yapının yeniden yapılandırılmakta olduğu kapsamlı bir çalışmanın devamı olabilecek bir durum olduğunu belirtmiştir. Askeri tesislerde küçülmelerin söz konusu olabileceği ve esasen önümüzdeki 10 yıl içinde mesafe alınabileceğini ifade ettiler. Yani kısa vadede somut bir sonucun beklenmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Kavaklıoğlu ayrıca milletvekilleri olarak Niğde’ye pek çok yatırım ve projeyi yakından takip ettiklerini yatırımlar somut bir aşamaya geldiğinde duyurulmasının doğru olduğunu ve bundan hemşerilerinin endişe etmemesi gerektiğini kaydetti.

 

 

Editör: TE Bilişim