Niğde Aladağlar’dan çıkıp Akdeniz’e boşa akan , DSİ’nin 2000 yılındaki raporunda da Niğde ovalarına sulama suyu olarak verilmesi uygun görülen Ecemiş Suyu 2 şehrin adaş Başkan Adayını karşı karşıya getirdi.

CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz , Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı’nın sosyal medya hesabından yaptığı ‘’ ‪DSİ Genel Müdürümüz ile şehrin suyu başta olmak üzere Nevşehir yatırımları konuştuk, su kapasitemizi 3 katına çıkarıyoruz, 50 yıllık su sorunumuzu çözecek Demirkazık Projemizle bundan sonra su kesintisi olmayacak. ‘’ paylaşımın ardından sert konuştu.
Niğde’nin suyunun Aksaray’a yada Nevşehir’e gitmesi bugüne kadar görevde olan Niğde siyasetinin bir ayıbıdır diyen Rasim Yılmaz , Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı adaşına da seslendi.

Bu suyu ne Nevşehir’e nede Aksaray’a kaptırmayız diyen Rasim Yılmaz ;’’ Hiç heveslenmeyin o su benim dönemimde Niğde’ye gelecek.’’ diye konuştu.
Bu konunun yakın takipçisi olduğunu söyleyen CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz  konuya ilişkin yaptığı açıklamada ; ‘’Daha önce gittim Ecemiş Suyu başında Niğdelileri bu konuda uyardım. Ecemiş Suyu hem Niğde hem de Çamardı için çok önemli bir sudur. Oradaki insanlar Ecemiş Suyu Niğde’ye gitse ikna oluruz, orada çocuklarımız, akrabalarımız yaşıyor ama Aksaray’a Nevşehir’e gitmesin istiyor. Aksaray’a, Nevşehir’e gitmesi Niğde bürokrasisinin, Niğde siyasetçilerinin büyük bir ayıbıdır diye düşünüyorum.’’dedi.

Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı’nın sosyal medya hesabından Ecemiş Suyu’nun DSİ Genel Müdürü ile yaptıkları toplantının ardından Nevşehir’e akacağını ifade etmesinin ardından boşuna heveslenmeyin diyen  Rasim Yılmaz ; ‘’ Ecemiş Suyunun ismini değiştirmişler Demirkazık Suyu Projesi olarak projelendireceğiz, Nevşehir’in içme suyunu üç katına çıkaracağız şeklinde açıklama yapmış. Adaş , senin de ismin Rasim ben de Niğde’den adayım benim de ismim Rasim ama bir farkımız ben Niğde’nin evladıyım bu suyu ne Nevşehir’e ne de Aksaray’a kaptırmayız.’’ dedi.

Bu konuyu titizlikle takip ettiklerini vurgulayan Yılmaz  ; ‘’ Kimse heveslenmesin o su benim dönemimde Niğde’ye gelecek ve Niğdeli o suyu içecek bir taraftan da o suyla Çamardı’da tarım yapılmaya devam edecek diğer iller havasını alacak.’’ şeklinde konuştu.

Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı adaşına meydan okuyan, gücün yetiyorsa gel de al diyen Rasim Yılmaz bugüne kadar Ecemiş Suyu ile ilgili bir proje ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gidilseydi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu projeyi geri çevirmeyeceğini de ifade etti.

Bizim Cumhurbaşkanımız Niğdelileri çok sever , Niğde kahramanlar kentidir böyle bir talep gitmiş olsaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan bu işi durdururdu diyen Yılmaz yaptığı açıklamada Ak Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir’e yüklendi. Yılmaz ; ‘’ Niğde’den bugüne kadar böyle bir proje gitmediğini düşünüyorum. İl Başkanı şimdi aday o dönemde bu projeler yapılırken uyuyan arkadaş o dönem uyumuş ama şimdi sizin devriniz geçti.10 yıl belediye başkanlığı yaptınız , 5 yıldır da il başkanıydınız niye bu projelere müsaade ettiniz. Niye siz bir proje çizip gitmediniz. ’’ diye sordu.

Bize olan ilgi her geçen gün arttı, bu iş gün geçtikçe kesinleşiyor diyen Rasim Yılmaz ; ‘’ Benim dönemimde Ecemiş Suyu’nu projelendirip, Cumhurbaşkanımıza bu durumu açıklayacağım kesinlikle bu su başka bir yere gitmeyecek, Niğdelilerin içi rahat olsun .’’dedi.

 
 
 
Editör: TE Bilişim