Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, Niğde Günlerinin 2.’sinin  1 Kasım 2012 günü saat 12:30’da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından açılacağını belirtti.

 

Şahiner yaptığı açıklama da ;  Bu gün 600bin yıllık tarihe sahip olan Niğde İlimizin tanıtımını yapmak üzere Ankaradayız. Niğde’miz 10 bin yıllık bir yerleşik düzen bulunmakta medeniyetlerin yaşadığı bir şehir  Niğde’nin her taşında santim santim tarih ve kültür yatmaktadır.

 

Niğde’nin bir kültür ve uygarlıklar şehri olduğunu, 600 bin yıllık bir tarihi geçmişi bulunduğunu, dünyanın en önemli müzelerinden birisinin Niğde’ de olduğunu,  Niğdenin bir ilk ler şehri olduğunu, ilk gülümseyen Meryem ana frenskinin Niğde gümüşler manastırında olduğunu, ilk kadın vali Hüdavent   hatun’un  Niğde’de uzunyıllar valilik yaptığını, Niğde’ nin demokrasinin beşiği olduğunu belirten Hafize Şahiner sözlerinin devamında Niğde’nin  külliyeleri, camileri, kiliseleri ve tarihi dokusunu her zaman koruduğunu, gezici kütüpanelerin başlangıcı olan  eşekli kütüphane’nin ilk Niğde’de uygulandığını ifade etti.

 

 Hafize Şahiner  ‘’elması ile patatesi ile kirazı ile lahanası’’ ile Niğde’nin tarım ve  ekonomide önemli bir yere sahip olduğunu belirtirken 2.Niğde Günlerine Bakanlar,  MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Niğde Millet Vekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak ve diğer Millet Vekillerimiz, Valilerimiz,  Belediye Başkanlarımız,  Bürokratlarımız, Sivil Toplum Örgütleri’nin katılacağını söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim