Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Niğde halkına daha kaliteli ve daha ucuz ekmek üretimi, Niğde ekonomisi ve ihtiyaç sahiplerine hizmet vermek için kurulan ve daha sonra yani 2 yıl önce ihaleye çıkarılan Niğde belediyesi Ekmek Fabrikası çürümeye terk edildiğini ve içindeki  milyon TL’lik malzemeler halkında da çok farklı duyumlar aldıklarını söyledi.

 

İmdat Yağmur, terk edilmekle kalınmayan o zamanın güç şartlarına rağmen büyük harcamalar yapılmış ve Niğde halkına kazandırılmış fabrikanın bu günün şartlarıyla 5 milyon TL’ye bile kurulamayacak makineleri oksijen kaynakları ile kesilip hurdaya satıldığı iddia edildiğine işaret etti.

 

2 yıl önce bir firmaya devredilen Niğde Belediyesi ekmek fabrikası daha aradan 1,5 yıl geçmeden mazeret dahi belirtilmeden üretimine son vermiş ve yaklaşık 5-6 aydır da çürümeye terk edilmiş durumda olduğunu belirten İmdat Yağmur “Bu konuyla alakalı Ne yetkili var nede sorumlusu… El değmeden üretilen ve kısa sürede herkese ulaşan binlerce vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek sunan fabrika bir enkaz gibi bekliyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan fabrikanın şehrin 11 kilometre dışında olduğunu ve belediyenin burayı işletme şansının olmadığını ifade ederek ‘Halk beni Niğde'yi yönetmem için yetkilendirdi, gerekirse yine halka hesap veririm. Fakat burayı işletmek belediyecilik açısından mantıklı değil’ demiş ve 5 milyon liralık tesisin bugünkü durumunu görememiştir. Şimdi halka hesap verme zamanı değimlidir?” dedi.

 

BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL DEDİLER FAKAT

AMACINA ULAŞAN ÇOK ÖRNEĞİ VAR

Bu tür eklemek fabrikalarının bir çok il ve ilçede Belediye eliyle sağlıklı bir şekilde yürütüldüğüne işaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, “Bursa, İzmir, Ankara Antalya gibi bir çok şehirde bu tür fabrikalar kar edip halka hizmet ediyor. Neden Niğde’de halka hizmet veren ekmek fabrikamız madem ihale edildi, takibi yapılmadı. Bu duruma gelene kadar önlemler alınmadı. Malzemelerin ise hurdaya satıldığı duyumları alıyoruz. Diğer Belediye ekmek fabrikaları kendini yenilerken büyütürken Niğde bu haktan neden faydalanamasın. Niğdelinin ekmeğini çöpe atmak kabul edilemez” diye konuştu.  

 

SEYİRCİ KALMAK MÜMKÜN DEĞİL!..

Akmak Fabrikası’nın bulunduğu tesisin Belediyenin olduğu kadar Niğde halkının da hakkı olduğuna işaret eden İmdat Yağmur, “Bu tesis Niğdeli vatandaşı, garibanı ve ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu. Evine ekmek götüremeyecek durumda olan insanımıza hiç karşılıksız hizmet verdi. Bu tesisin orada her gün erimesine seyirci kalmak mümkün değildir. Bu konuda gerekli adımların atılması şarttır. Tesisin bu halinin sorumlusu veya sorumluları kimler ise gerekli sözleşme şartlarının karşısında hesap vermelidir” dedi. 

 

Editör: TE Bilişim