Niğde Bor’da da yaşanan kuraklık nedeniyle Bor İlçesi Halaç Köyü Yaraş Dede'de olarak anılan yüksek tepe mevkiinde yağmur duasına çıkıldı. 


Öğle Namazı sonrası köyün yanı başında bulunan Yaraş Dede mevkiindeki alanda toplanan köylülere, çevre köylerden gelen, imamlar eşlik etti. İmamların Kur’an ve dualar etmelerinin ardından kıbleye yönelen vatandaşlar, imamın yağmur için yakarışlarına ellerini ters çevirerek ‘amin’ dedi. Duanın ardından da köylüler tarafından kesilen kurban ve pilav vatandaşlara ikram edildi.

Bu yıl kuraklığın artmasından dolayı yağmur duasına çıktıklarını belirten Muhtar Arıkan, "Bütün köylerde yağmur duası yapılıyor. Geçtiğimiz gün başka köylerde, bugün de kendi köylerinde yağmur duası yapıldığını ifade eden köy sakinleri ise, “Yarın da başka başka bir yerde yapılacak. Bu sene havalar çok kurak geçiyor. Epeydir yağmur yağmıyor. Önceki seneler bazen yağmur yağıyordu, bu sene yağmadı. Allah’ın takdiri. Biz de yağmur duası yapıyoruz. Hepimiz topraktan gelecek bitkiye bağlıyız. Allah izin verirse yağmur yağar. İnşallah topraklarımız bereketlenir ve toprak suya kavuşur. Ürünlerimiz zor durumda. Biz de bu yüzden arkadaşlarımızla birlikte, yağmur duası yapılması için karar kıldık. Rabbimiz den yağmuru ve bereketi istedik. Rabbim ne verirse hayırlısını versin. Tüm çevre köy ve kasabalardan ve köy halkımızdan katılımcılara teşekkür ederiz. Allah dualarımızı kabul eder inşallah.” diye konuştu.

Diğer yandan, bugün boyu Niğde ve Bor merkezde yağmur yağdı, Halak köyünün ardından yarında Niğde'nin Yeşilgölcük kasabasında yağmur duasına çıkılacak. 


Editör: TE Bilişim