Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer   AKP’nin Niğde İlinde önemli projelerde çok söz, az icraat yaptığını belirtti ve  “Önemli hiçbir proje uygulamaya alınmadı” dedi.

Gürer,”2017 yılı Hükümet Bütçesinde de Niğde  için çok önemli yatırımların varlığı görülmüyor” dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Niğde İl,Merkez İlçe ve Bor İlçe Örgütü ile de bir araya geldi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  AKP 2002 yılında iktidara geldiğinden bugüne özellikle seçim dönemlerinde  havaalanı, Ecemiş Suyu, yüksek hızlı tren, Tıp Fakültesi, petrol, sanayi yatırımları, tarıma ve hayvancılığa destek, yeni duble yollar, Ankara-Niğde Otoyolu  Niğde-Bor arası yeni yol,Akkaya Barajının temizlenmesi,sulama suyu sorununun çözümü,turizmden Niğde pay alması, Kale çevresinin kurtarılması gibi vaatlerde bulunduğunu 15 yılda bu yatırımların  hiç birinin gerçekleşmediği gibi Şeker Fabrikasının gereken modernizasyon sağlanmaması ile en çok arıza yapan tesis durumuna düştüğünü, askeri fabrikanın kapanma noktasına geldiği, bölgede sanayi kuruluşlarının önemli daralma içinde olduğunu, işçi çıkarmaların arttığını, emeklilerin, işsizlerin, emekçilerin geçim sıkıntısı içinde bulunduğunu, ayrıca 15 Temmuz sonrası oluşan mağduriyetlerin giderilmediğini de ifade etti.

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Her köyde sorun var. Kimi elektrik, kimi su sorunu devam ediyor. Ürettiği ürünü satamayan bir il durumundayız. Köyler boşalıyor. Çiftçilik giderek ilgi alanı olmaktan çıkıyor. Niğde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Ajansı alınmayarak diğer illere göre de önemli ölçüde sahipsiz kaldı. Kırsal kalkınma ile ilgili verilen sözler yeterince alana yansımadı. Söz çok, icraat yok. Niğde bölge illeri içinde en geri konumda kalan il durumuna düşürüldü. Bölge sancağı konumunda Niğde son 15 yılda unutulan il oldu. Niğde için artık hayal dönemi bitmeli, icraat dönemi yaşanmalıdır. Petrol var diye yıllarca yanlış bilgi verildi. Sonuçta petrol konusu olmayacağı belirtilerek kapandı ama 15 yıldır Havaalanı yapılmıyor. İki ayrı Yüksek hızlı tren projesi bölgeden geçecek ama Niğde merkez içinde yok. Tıp Fakültesi iki yıla yaklaşan kurulması kararı halende uygulamaya konmadı. 2017 öğrenci alınacak deniyor. Dileriz alınır, takipçiyiz. Ecemiş suyu için söz verildiğinde 2010 yılı idi.  Halen ortada bir durum yok. Akkaya her yıl temizlenecek denilerek daha sorun aşılamadı. Balkanların en büyük gübre tesisi  sözleri hayal çıktı. Sulama suyu için Gölet sözü verilen köyler  yıllardır bekliyor. Her yıl yapılacak olacak,  büyük hizmet  geliyor gibi sözler yerine artık 15 yıl sonra da olsa şu  icraatlar gelsin. Bekliyoruz  var ama ortada bir sonuç yok. Niğde’ye hızla tarımsal sanayi yatırımlarının gelmesi gerekiyor. Ürettiğimiz  burada değer bulmalı. Bu bağlamda da yapılan yok.Esnaflar,  emekçiler, sanayiciler Niğde’de her kesimin sorunları artıyor.Bu bağlamda  bölgeye ciddi destek verilmelidir” dedi.



 
Editör: TE Bilişim