Son birkaç haftadır Niğde kamuoyunu meşgul eden 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı hakkında gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleriyle kamuoyuna parti görüşlerini açıklayan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er; “Niğde’nin menfaati olmayan hiçbir şeye onay vermeyeceğimiz gibi, onay verilmesine de sonuna kadar karşı duruş sergileyeceğiz!” dedi.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

MHP, Ramazan ayının gelmesine rağmen çalışmalarına ara vermeden yoğun bir tempo ile sürdürmeye devam ediyor.

Önceki gün Burhan Mahallesi esnafı ve vatandaşlarıyla buluşan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, yaptığı açıklamalar ile vatandaşları bilgilendirmeye çalıştı.

1/5000 ölçekli nazım imar planına şekilsel olarak karşı çıkmadıklarını ama detaylarını incelediklerini ifade ederek, parti meclisi olarak Belediye Meclisi’nde örnek bir tavır sergileyeceklerini ifade etti.

Niğde’nin Menfaatini Düşünüyoruz, Rantçıların Değil!

Vatandaşların Nazım İmar Planı ile ilgili soruları üzerine detaylı bir açıklamada bulunan İl Başkanı Hakan Er; “Bahsi geçen plan Niğde’nin kentleşmesinin planıdır. Böylesine kapsamlı bir konuda üzerimize düşen sorumluluk içinde hareket etmemiz gerek. Geçtiğimiz hafta içi Niğde Belediye’sinin davetlisi olarak, plan hakkında bir sunum aldık. Şahsımın mimar olması dolaysıyla yakından ilgilendiğim ve konuya hakim olduğumu ifade ederken, partimizin belediye meclis üyeleri uzun süredir bu konu ile ilgili olarak yoğun bir mesai harcamaktadır. Bizler Niğde’nin çağdaş kentleşmesini, gelişimin sağlıklı olmasını temenni ederiz. Bu paydada herkesle ortak mesai harcamaya hazırız. Fakat planı incelediğimizde bazı handikaplar dikkatimizi çekmekte. Bu handikaplar için Belediye Meclisi’nde öneriler getireceğiz. Sonuçta bahsi geçen plan Niğde’nin planıdır. Partilerin ve ya kurumların planı değildir. Bunun için büyük bir hassasiyet içinde hareket etmemiz gerekmektedir. Açıkça ifade ediyorum bu planda bir vatandaşımızın bir santimetrekarelik alanı ranta gidecekse, Niğde’nin menfaatine aykırı tek bir işlem yapılacaksa ve sonradan bu plan tadilat edilmek suretiyle delinme şüphesi varsa, biz orada rantçıların, menfaatini düşünen çıkar çevrelerin karşısında olacağız. Bu planı hazırlanmasından tutunda bunun hangi koşulda nasıl ilgili firmaya verildiğine kadar araştırıyoruz. Baştan muhalefet olmamak için, akılcı davranmak için meclis üyelerimizle her gün düzenli toplantılar yapıyoruz. İlgili STK yöneticileriyle görüşüyoruz. Hassas bir konu olduğu için bu planı dikkatle ele alıyoruz. Yangına körükle gitmek yerine bugüne kadar Niğde’nin böyle bir plana sahip olmamasından dolayı Niğde için en hayırlı planı oluşturmaya çalışıyoruz!” dedi.

MHP’siz Şehircilik Olmaz!

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, ilgili bazı kurum ve kuruluşların görüşü alınmadığı iddiasına karşılık sert bir açıklama yaparak; “Bu plan Niğde’nin geleceğinin, şehirleşmesinin planıdır. Tüm çağdaş şehirlerde olunması gereken bir plandır. İlgili kurum ve odalar olan, Mimarlar Odası olsun, İnşşat Mühendisleri odası olsun, NİTSO olsun, Bayındırlık Ve İskan Müdürlüğü olsun, Niğde Belediyesi olsun, Meclis Üyeleri olsun ve siyasi partiler olsun herkesin ortak bir akılda buluşması gerekir. Bahsi geçen görüş alınmadığı iddiaları bizimde kulağımıza gelmektedir. Ama şunu net söylüyorum Niğde Belediyesi , MHP’yi ve meclis üyelerini yok sayarak ne kadar adil olursa olsun ki MHP’siz bir adillikten bahsedilemez bu plan bizim için yok hükmündedir. Böyle bir durumda her türlü yasal ve siyasal girişimleri fazlasıyla yerine getirebilecek kararlılığa sahibiz. Onun için bu iddialara yönelik Niğde Belediyesi nasıl ki bizlere konu ile ilgili brifing veriyor ve görüşlerimizi alıyorsa, ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan bilgi vermek ve fikir almak zorundadır. Ben yaptım oldu zihniyeti karşımıza çıkarsa, bizim için, vatandaş için tek bir gerçek ortaya çıkar “Rant Planı!” . Onun için herkesin bu konuda elini taşın altına sokması ve önerilecek her türlü fikrin Niğde menfaati noktasında değerlendirilmesi gerekir!”

Şahıslara Göre İmar Planı Olamaz!

MHP’li Er, açıklamasının devamında; “Bizler gelecek ay meclis gündemine gelecek olan Nazım İmar Planından dikkat edeceğimiz en büyük unsur bazı rantçıların konumu olacaktır. Zira bu planla birlikte bazı kişilerin tepkisi Niğde için değil, kendileri için olduğunu biliyoruz. Eğer Niğde menfaati yoksa, şahıslara yönelik özel uygulama ve planlar varsa, bizde gereken her şeyi yaparız! Parti olarak ranttan yana asla tavrımız olmadı. Bunun için bu plan konusunda önceliğimiz Niğde halkı ve onun çıkarlarıdır. Ve biz bu duyarlılığımızı tüm belediye meclis üyelerinde olduğunu hissederek yola çıkıyoruz. Aksi durumda MHP’nin nelere gücü yeteceği konusunda kimse şüpheye düşmesin. Gerekirse gelecek ay toplantıya ciddi sıkıntılar doğuracaksa bizler alternatif , Niğde kamuoyunun fikirlerini alarak alternatif bir planla bile karşılarına çıkarız! Onun için Niğde Belediyesi’nin kurumsal davranmasını ve olası bir durumda şahıslara özel uygulamalar yapmamasını telkin ediyoruz. Aksi durumda buna benzer durumları kamuoyunda açıklamaktan asla çekinmeyeceğimizi bilmeleri gerek. Dediğim gibi bu işi daha planın yapılma aşaması olan ihale sürecinden oylamaya kadar olan kısmında net, tutarlı ve şeffaf bir anlayış olması gerekir!” dedi.

MHP’li Er, önümüzdeki günlerde Belediye Meclis toplantısından önce konu ile ilgili parti görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade ederek herkesi sorumlu hareket etmeye davet etti.

Belediye Asli Görevlerini Yapsın!

Burhan Mahallesi esnaf gezisinde özellikle vatandaşların belediyecilik hizmetleri konusunda ki tepkilerini gözlemleyen MHP’li Er; “Niğde Belediyesi öncelikli olarak vatandaşların tüm sorunlarını olanakları ölçüsünde çözme gayreti içinde olması gerekir. Asfaltlamadan, alt yapıya kadar asli görevler konusunda Burhan Mahallesinden ciddi sıkıntılar vardır. Bu konuda ki tespitlerimizi Niğde Belediyesi’ne önümüzdeki meclis toplantısında yazılı soru önergeleriyle dile getireceğiz. Artık Niğde sahipsiz değildir! Kısmet olursa Niğde 2013 yılında Milliyetçi Belediyecilik anlayışının yeniden hüküm süreceği bir kent olacaktır” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim