AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan ile biraraya gelerek Niğde’ye ilişkin projeleri masaya yatırdılar. Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım’ın da eşlik ettiği ziyarette, hâlihazırdaki yatırımlar ile yapılması planlanan yol projeleri görüşüldü.


Ulaşımda yatırım seferberliğinin yeni projelerle devam ettiğini kaydeden Kavaklıoğlu, yeni projeler için sarf ettikleri yoğun çaba ve gayretlerin meyvesini vermeye devam ettiğini söyledi. Birçok şehre nasip olmayan dev bir ulaşım yatırımı olan 342 km’lik Ankara-Niğde Otoyolunun müjdesini de geçtiğimiz günlerde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu vermişti. Kavaklıoğlu bu projeyi de dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Niğde-Bor arasına 3 Şeritli Yol

Milletvekilleri Kavaklıoğlu ulaşımda Niğde’nin prestij açısından kazandığı önemli projelerden biri olan Niğde-Bor Karayolunun üç şeritli hale getirilmesi çalışmalarının geçtiğimiz günlerde tamamlanan ihale süreci sonrası inşaat aşamasına geçtiğini belirtti. İhalesi tamamlanarak inşa sürecinin start alması beklenen proje ile Niğde-Bor Karayolunun Derbent Mezarlığından TOKİ Kavşağına olan kısmı üç şerif gidiş, üç şerit geliş olarak trafiğe kazandırılacak. Mart ayı içerisinde karayolları ağına giren 8,1 kilometrelik Niğde-Bor Yolunun daha önce de 4 kilometrelik bir alanı üç şeritli düzenlenerek trafiğe açılmıştı. Mevcut yola ayrıca 3 adet de köprü yapılacağını sözlerine ekledi. Projenin inşa sürecinin Nisan ayında start alması bekleniyor.

Bor-Altunhisar yolu ile ilgili de bilgi veren Kavaklıoğlu Altunhisar Çiftlik yolunun asfaltlanması sürecinin tamamlandığını, hendek ve kavşak çalışmalarının sürdürdüğünü belirtti. Yoğun bir güzergah olan Ankara-Niğde yolunun önemli bir parçasını teşkil eden Bor-Altunhisar Karayolunun tamamlanması için çalışmaların başlaması bölge insanını da mutlu ederken yolun çok sayıda köy ve kasabanın da güzergahı olarak işlev görmektedir. 

Yatırım atağından her ilçe nasibi alıyor

Gölcük - Derinkuyu arası yol çalışmaları ise Ağcaşar köyü civarında asfaltlama çalışmalarıyla devam ediyor. Ayrıca Çamardı ile Pozantı arasındaki yolun çalışmaları da devam ediyor. AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu yaptığı değerlendirmede ulaşımdaki yatırım atağından şehirlerarası yol projelerinin yanı sıra Çamardı, Çiftlik, Bor, Altunhisar, Ulukışla ilçelerinin de nasibi aldığını kaydetti. Kavaklıoğlu şunları söyledi: “İktidar olmanın, icraat makamı olmanın sorumluluğu büyük. Biz vaat değil icraat makamıyız bu yüzden sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Amme hizmeti görmenin sorumluluğu ve vebali büyük. Milletin parasını çarçur etmeye değil, milleti oyalamaya değil Niğdelinin beklediği hizmetleri gerçekleştirmeye, yeni projeleri art arda hayata geçirmeye geldik. Niğde’nin daha fazla kalkınması ve gelişmesinin temel öncelikleri var. Sulamadan alt yapıya, sağlıktan eğitimden ulaşıma gibi önemli alanları öncelik kabul ettik, ciddi yatırımların müjdesini verdik vermeye devam edeceğiz. Niğde, hükümetimiz döneminde son yıllarda en büyük yatırımları almıştır, almaya devam edecektir. Bizler de yatırımlar yapıp onlarca projeyi art arda hayata geçiriyor Niğde’ye hak ettiği yerlere taşımanın çabasını sarf ediyoruz. Ulaşım alanında da duble yollardan otobana, hızlı trenden, havaalanına önemli projelerimiz var. Büyük yatırımlar uzun soluklu konular, hemşerilerimize her zaman yeni bir müjde verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz”.

 

Editör: TE Bilişim