Niğde'de yapılan basın toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP İl Başkanı Erhan Adem’in basın açıklaması yaptı.

Haber-Foto-Video:YASİN YURTMEN



CHP Niğde İl Başkanı Erhan adem açıklamasında; 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarının birinci yıl dönümüdür. Chp’liler olarak 17-25 Aralık tarihlerinde ortaya dökülen pislikleri, yolsuzlukları, hırsızlıkları unutmayacağız, unutturmayacağız dedi. Suçluların korunup kayırılmasını ve aklanmaya çalışılmasını daima gündemde tutacağız.

   

17 Aralıktan bu yana Türkiye’yi içine girdiği hukuksuzluk fırtınasından çıkarmak için AKP iktidarında en küçük bir olumlu hareket gözlenmemiştir. Yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkları gizlemek üzere yasal değişikliklere gidilmiştir.

Meclise getirilen torba yasalarla hukukun üstünlüğü torbaya hapsedilmiştir. Aksine hırsızlık ve rüşvetin üzeri, iktidarın gücü kullanılarak kalın bir sis perdesi ile örtülmüştür.

 İktidar bu konuda büyük bir yüzsüzlük içindedir; yapılanların yanına kar kalacağını, hırsızlıkların ve yolsuzlukların unutulacağını sanmaktadır. Hâlbuki 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Olayları bir deprem fırtınası gibi Türkiye’yi şiddetle sarsmış, hem halkın vicdanında derin yaralar hem de siyaset platformunda geniş çatlaklar meydana gelmiştir.

Yargı sistemini de Türk demokrasisini de temelinden yararlanmıştır. Söz konusu soruşturmanın rafa kaldırılması yargıya olan güveni de neredeyse ortadan kaldırılmış, kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Devletin öncelikleri artırmak için yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır.

AKP iktidarı, hukukun üstünlüğünü tamamen rafa kaldırılmıştır.

Hakkın ve adaletin tecellisini önlemek maksadıyla hukuki süreci tıkayacak, soruşturma safhalarını sakatlayacak tedbirlere başvurmaya başlamıştır. Yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkları gizlemek üzere yasal değişikliklere gidilmiştir. Meclise getirilen torba yasalarla hukukun üstünlüğü torbaya hapsedilmiştir. AKP’nin 17-25 Aralık Yoksuzluk ve hırsızlıkları gizlemek üzere yasal değişikliklere gidilmiştir. Akp iktidara geldiğinden bu yana süren yolsuzluk, rüşvet, adam kayırmacılık, hukuksuzluk gibi sayısız kirli icraatla hükümet bacasından salınan kötü kokular, demokrasimizi zehirlemiştir. Türk halkı olarak yapılan bunca haksızlıklara, hırsızlıklara engel olmak ve hesap sormak boynumuzun borcudur"diyerek konuşmasını tamamlayan CHP'nin basın açıklması olaysız şekilde sona erdi.

Editör: TE Bilişim