Öğrencilerin analitik düşünme becerilerini ve özgüven duygularını artırmak için Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Sudoku yarışması düzenleniyor. Son dönemlerin popüler zeka oyunu Sudoku’nun daha önce yarışma olarak Niğde genelinde hiç yapılmamış olması organizasyonu ilginç hale getiriyor.  



Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Matematik Öğretmeni Serkan Arslan tarafından koordine edilen 1. Sudoku Yarışması, 30 Mayıs 2014 tarihinde İmam Hatip Ortaokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek. Her okul üç öğrenci ile takım halinde yarışmaya katılabilecek. Yarışma en fazla 15 takım ile yapılacağından başvuru sırasına göre belirlenen ilk 15 okul yarışmaya katılacak. Öğrenciler Klasik Sudoku, Ardışık Sudoku ve Bölgesel Sudoku olmak üzere üç bölümde mücadele edecek.

Sadece ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya başvurular 26 Mayıs 2014 tarihine kadar nigdebilsem.meb.k12.tr adresinden yapılabilecek. Yarışmada ödül olarak birinciye mp4 player, ikinciye ışıklı saat, üçüncüye tavan aydınlatıcı verilirken mansiyon olarak güneş enerjili robot hediye edilecek. Ayrıca dereceye giren tüm öğrencilere başarı belgesi verilecek.

Yarışma hakkında bilgi veren Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsa Aliç, Japonca "sayılar tek olmalı" anlamına gelen "Suuji wa dokishin ni kagiru" kelimelerinin kısaltması olan Sudoku’nun günümüzde Asya'dan, Avrupa ve Kuzey Amerika'ya yayılan oldukça popüler bir oyun olduğunu söyledi. Niğde’deki öğrencilerin analitik düşünme becerilerini ve özgüvenlerini artırmak için bu yarışmayı organize ettiklerini belirten Aliç, gelecek yıllarda da bunu devam ettirmek istediklerini vurguladı.





Editör: TE Bilişim