Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Taksim'de başlayan gösteriler ile birlikte Niğde'de yüzlerce kişi bir çok kere yürüyüşler yapmıştı. O günden dün akşama kadar Cumhuriyet Meydanında bir grup vatandaş  sürekli protestolarını devam ettiriyor. 


Günün mesai bitiminde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam protestolar zaman zaman oturma eylemi, zaman zaman da halay çekerek devam ediyor. Emniyet güçleri ise olayların başladığı günden beri Cumhuriyet Meydanında Ak Parti İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemlerini almış durumda. 


Cuma (dün)  akşamı yine böyle bir eylem gerçekleştirildi. Mesai bitimi ile toplanmaya başlayan her yaştan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanında tencere tava çaldılar, halay çektiler, slogan attılar ve basın açıklaması yaptılar.

Gece geç saatlere kadar devam eylemde Sitemizin Editörlerinden Fatma Tan ve Erdal Güçer eylemcilere neden orada olduklarını sordu. 


 Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve bir kaç vatandaş eylem gerekçelerini kameralarımıza belirttiler. 


Doğan Şafak, Eylemlerin sadece doğa veya ağaç meselesi değil, ancak bu konu başlangıç oldu. Bunun ilk işaretini Fenerbahçe - Galatasaray maçında seyirciler Tayyip Erdoğan'ı istifaya davet ettiler. Orada başladı, bu eylemlerin yaklaşık 900 kadar gerekçesi var. Toplumun aşağılanması, hakaretler, özel yaşantılara müdahale, toplumu kendi görüşlerine göre dönüştürme, muhalefeti görmezden gelme, muhalefet o kadar güzel önergeler hazırladı verdi ki, görmezden gelindi, elinin tersiyle etti. Biz yüzde 50 oy aldık, hiç kimseyi tanımıyoruz diyorlar elleri kaldır-indir geçiyor. Bu toplumda basınç etkisi yaratıyor.  İktidarın kafasına şunu yerleştirmesi lazım, Türkiye'de istersen yüzde 90 oy al beş para etmez, yüzde 10 bu ülkede 5-10 milyon  yapıyor mu? Eğer bunu ezmeye çalışırsan sokaktaki sonuçlarını görüyorsun, katlanıyorsun ve bu istikrar getirmez. Ama azınlığında çoğunluğa tahakkümü olmaz bunu da kabul ediyoruz. İnsanların talep ve isteklerine küçük bir toplum da kulak asma zamanıdır." dedi. 


Meydanda yapılan basın açıklaması ve kameralarımıza vatandaşlar  neden burada olduklarını ve eylemlerin gerekçelerini anlattılar. 


Haber: Fatma TAN - Erdal GÜÇER 


Editör: TE Bilişim