Borhaber.net sitemiz 2008 yılından beri Niğde ve çevresine katkı sağlamaya devam ediyor. İşte bir hizmet daha…


Selim Gökel yönetimindeki Borhaber.net sitesi  Editörlerimiz Fatma Tan ve Erdal Güçer’in direkt saha çalışması ile gerçekleşen Niğde merkez de Temmuz ayı Seçim Anketi’nin sonuçlarını yayınlıyoruz.

NİĞDE'NİN HER KESİMİNE UYGULANDI

1-4 Temmuz tarihleri arasında yapmış olduğumuz ankette, Ahi Paşa, Aşağı Kayabaşı, Balhasan, Burhan, Efendibey, Çayır, Dere, Esenbey, Eskisaray, Kale, Nar, Saruhan, Selçuk, Sıraali, Sungur, Yenice, İlhanlı, Yukarı Kayabaşı, Şah Süleyman, Şahinali, Şehitler, Alaaddin ve İnönü Mahallerini kapsayan çalışmamızda 1699 erkek ve 327 kadın seçmen olmak üzere toplam 2026 seçmen ile yüz yüze görüştük.


AKP 1. PARTİ, KARASIZLAR ORANI % 22,95

Yerel seçimlerde oyunuzu hangi partiye vereceksiniz? Sorusuna %28,43 AK Parti, %1,63 BBP, %0,89 BDP, %22,16 CHP, %0,44 DSP,% 1,38 SP, %19,69 MHP, %22,95 Kararsızlar, %1,63 Diğer Partiler ve %0,79 hiçbiri yanıtı aldık.

Ankete göre özellikle 40 yaş ve üzeri erkeklerde en rağbet gören parti AK Parti olurken bunun sebebinin de başbakan Recep Tayip Erdoğan’a duyulan sempatiden kaynaklandığını gözlemledik. Seçmenler Belediye Başkanlığında adayın önemli olacağını fikirlerinin değişe bileceği mesajını da vermeden edemediler. Kadın seçmenlerde kararsızların oyu oldukça fazla bunun nedeni olarak ta belediye başkan adaylarının henüz netleşmemiş olması belirtildi.


AK PARTİ'YE OY VERENLER BİLE BELEDİYE'DEN MEMNUN DEĞİL

Ankete katılanlara sorulan diğer bir soruda “Niğde belediyesinin çalışmalarından memnun musunuz?” oldu.

Bu soruya kadın seçmenlerin %40,06’sı Evet derken %59,94’ü Hayır yanıtı verdi. Erkek seçmenlerde ise oran oldukça farklı çıktı ve %37,61 Evet’e karşılık %62,39 Hayır yanıtı aldık. Bu sonuca göre Niğde Belediyesi iktidar partisinden olmasına ve seçmenlerin %28,43’ünün AK Parti demesine rağmen belediyenin çalışmalarını yeterli bulmadığı görüldü.

Seçmenlere “Yerel Seçimlerde oyunuzu kullanırken hangisi öncelikli tercihinizdir” diye sorduğumuzda; %41,66 ile şahıs önemli diyenleri %30,80 ile parti önemli diyenler, %27,54 ile partide şahısta önemli diyenler izledi.

 

Seçmenlere çoklu seçenekle sorduğumuz iki soru vardı. Bu sorularda Belediye başkan adaylarının hangi özelliklerine dikkat ettikleri ve seçilecek başkan adaylarından Niğde için beklentilerinin ne olduğu idi.

Başkan adaylarını değerlendirirken hangi özelliklerine dikkat edersiniz? Sorusuna verilen yanıtlarda Güvenilir olmak ilk sırada yer alırken, eğitimli olmak, eleştiriye açık olmak, samimi olmak, vizyon sahibi olmak, medyatik olmak ve diğer şeklinde sıralandı. Burada diğer seçeneğinde dikkat çekmek istediğimiz bir konu var oda diğer diyen seçmenler özellikle başkanın yeşile ve ağaca duyarlı olması vurgusu yapıldı. 


NİĞDE BELEDİYE BAŞKANINDAN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

 

Niğde için Niğde Belediye başkanından beklentileriniz nelerdir? Şeklindeki soruya katılımcılar öncelik sırasına göre; bireysel ayrım yapmadan görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi, Niğde şehir planlamasının yapılması, belediye bütçesini etkin ve yerinde kullanma, sosyal etkinliklere öncelik verilme ve sosyal yardımların arttırılması şeklinde yanıt verdiler.

 

Bizler ulusal anlamda anket yapan firmaların yaptıkları anketlerin Niğde’deki yansımalarını medyadan takip ediyoruz. Tamamen kendi kurduğumuz ciddi ekip ile 2026 katılımcı ile bire bir görüşerek gerçekleştirdiğimiz bu anket sonucunda Niğde’de hiçte tozpembe bir tablonun oluşmadığını gördük. Siyasilere önerimiz şudur. Kimse yerini sağlam görmesin dengeler her an değişebilir.

Bizden söylemesi…














 







Not : Bu haberimiz izinsiz alınamaz... Anket ve benzeri çalışmalar için lütfen iletişime geçiniz.



Editör: TE Bilişim