Niğde’de caddelerin asfaltlanması işlemi sırasında onlarca ağaç kesildi. Çevre esnafı tepki gösterdi. 


Niğde Eski Terminal ile İmam Hatip Meydanına kadar olan cadde de asfaltlamak üzere kazıldı. Caddenin etrafında bulunan ve orta refüj üzerinde bulunan irili ufaklı onlarca  ağaç  asfalt yapacak olan firmaya ait dozerler tarafından söküldü.  

Ağaçların sökülmesine çevre esnafı büyük tepki gösterdi, ancak görevliler küçük büyük onlarca  ağacı kökünden sökmekten geri kalmadılar. Cadde üzerinde bulunan Şah Süleyman Türbesinin etrafındaki ağaçlar da sökülmekten kurtulamadı. Efendi Bey mahallesi girişinde bulunan ıhlamur ağacından başka caddede hiçbir ağaç kalmadı.

YENİLENEN VE SAĞLAM OLDUĞU BELİRTİLEN İÇME SUYU HATTI PATLADI

Geçtiğimiz yıl Terminal caddesi üzerinde ki  içme suyu hattı yenilendi, çok sağlam içme suyu hattı yapıldığı söylenmişti. Ancak bu yıl asfaltlama işlemleri sırasında üzerinden silindir geçerken patlayan içme suyu hattı caddeyi göle çevirdi ve çalışmalar uzadı. Vatandaş yolun uzun süredir kapalı olmasından dolayı tepkili. 

BAZI CADDELER İKİNCİ KERE ASFALTLANDI

 

Niğde Belediyesi geçtiğimiz aylarda asfaltlama çalışmaları başladı. Bazı caddelere geçtiğimiz yıl asfalt atılmış ve bu yıl aynı caddeler tekrar kazılarak  asfaltlanmıştı. Konuyu Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan kabul etmiş, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ta bir yıl içinde ikinci kez yapılan asfaltlama işleminden dolayı Niğde Belediye Başkanını sert bir dille eleştirmişti. Özel firmalara ihale edilen asfaltlama işinin ardından kaldırım ve refüj düzenlemeleri de çok ağır işliyor.

Kazılan caddeler rüzgarlı – esintili havalarda tozdan geçit vermiyor. Sıcak günlere rağmen zaman zaman da rüzgarın estiği Niğde caddeleri tozdan dumandan geçilmiyor.

NİĞDE TRAFİĞİ İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALDI

Aynı anda bir çok caddenin kazılıp asfaltlanma işlemi başlayınca Niğde’nin trafiği çekilmez bir hal aldı. Yön levhalarının olmayışı Niğdelileri büyük sıkıntıya soktu. Her yerde “ Asfaltlama çalışmaları için verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı  özür dileriz”levhaları olmasına rağmen, kapanan yollarda yön levhalarının olmaması ara sokaklara giren araç sahiplerini adeta çıldırtıyor. Niğde’yi bilenlerin bile çıkmakta zorlandığı trafik keşmekeşi bu yaz böyle devam edeceğe benziyor.



Haber Kaynağı : www.nigdehasret.com  TIKLAYIN









 

 

 

Editör: TE Bilişim