1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Niğde’de ilginç bir gelişmeye sahne oldu.

Haber: Selim GÖKEL



Kısa adı HDP olan Halkların Demokratik Partisi  1 Mayıs Kutlamaları çerçevesinde Şefik Soyer Meydanı'nda (İmam Hatip Meydanı)  miting yapmak için izin istendi ve  Niğde Valiliği’nce miting izni verildi.

HDP’nin “Niğde Halkların Demokratik Kongresi”  1 Mayıs mitingi  saat :13:00’da başlayacaktı.

Miting için hazırlıklarını yapan Niğde Emniyet Müdürlüğü, Şefik Soyer Meydanının Bankalar Caddesi bölümünü  trafiğe kapattı.  Mitingde görev alan yaklaşık 200 polis memuru  saat : 11:00’da görev aldı. Miting alanına bariyerler ve arama noktaları oluşturuldu. 

HDP miting saati yaklaşaraktan  traktör kasasından  platform kurdu, üzerine ses düzeni yerleştirildi ve coşku için Türkçe ve Kürtçe müzik parçaları çalındı.

1 Mayıs mitingi için onlarca polis görev yaptı. Bariyerler ile birlikte arama noktaları kuruldu.  Konuşma yapılacak platform, ses düzeni her şey tamam ancak bir türlü mitinge katılacak kalabalık gelmiyordu.

 

MİTİNGE SADECE  20 KİŞİ KATILDI

 

Miting saati 13:00 olmasına rağmen  saat :15:00 oldu ancak miting için meydanda sadece tam tamına 20 kişi bulunuyordu.

Miting saatinden iki saat geçtikten sonra,  HDP Niğde Eş İl Başkanı Göksel Rıza Özkan, ses düzeni olmasına rağmen, mikrofonsuz şekilde alanda bulunan 20 kişiye hitap etti.  Yaklaşık 20 dakika süren  20 kişilik miting Eş İl Başkanı Göksel Rıza Özkan’ın konuşması ile son buldu.

Miting daha başlar başlamaz, mitinge katılımın az olacağını gören Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri  kapalı olan caddenin  bir yönünü trafiğe açtı, ardından  geniş bir alana yayılan bariyerleri toplamaya başladı.

HDP’nin fiyasko ile sonuçlanan mitingine katılım olmaması, HDP’nin Batı ve Orta Anadolu şehirlerinden kabul görmediğinin kanıtı oldu.

 

DİĞER SOL OLUŞUMLAR  HDP MİTİNGİNE KATILMADI

Geçtiğimiz yıllarda Niğde’de 1 Mayıs kutlamaları yine aynı meydanda, bir çok sendikanın oluşturduğu Emek Platformu’nun organizesi ile kalabalık ve coşkulu şekilde kutlanırdı. Bu yıl  1 Mayıs kutlamaları Niğde’de  üç ayrı şekilde kutlandı. Eğitim-İş Sendikasının organizesi ile CHP, İP, ADD, TGB, ayrı kutladı. Onların peşinden  KESK bağlı sendikaları ile öğrenci kolektifleri de ayrı kutlama yaptı.

Bu haber ve fotoğraflar izinsiz alınamaz…

Niğde ‘de 1 Mayıs Kutlamaları... TIKLAYIN





Editör: TE Bilişim