Niğde ve Bor İlçesinden Cumhurbaşkanlığı seçimi izlenimleri.

VİDEOLAR AŞAĞIDA...

Haber- Yorum : Selim GÖKEL
 
Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitti. Niğde’de Çankaya’ya çıkacak 12’inci Cumhurbaşkanı belirlemek üzere sandığa giden seçmen oy verme işlemlerini sürdürüyor.
 

Yüksek Seçim Kurulu, Niğde’de seçmen sayısını Merkez köy ve kasabalarda 132 bin 720, cezaevinde ise 150 olarak açıkladı. Okul binalarına kurulan sandıklarda oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başladı. Vatandaşlık hakkına sahip çıkan Niğdeli, erken saatlerden itibaren oyun kullanmak üzere sandığa gitti. Sandık görevlilerine seçmen bilgi kartının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, kimliğini açıkça ortaya koyan bir başka kimlik sunan seçmen, beklemeden oyunu kullandı. Oy kullanma işleminde gebeler, hastalar ve engellilere öncelik tanınırken, engelli seçmenlerin sandıklara ulaşmasına da diğer seçmenler yardımcı oldu. Olaysız ve sakin bir ortamda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam edecek.


SANDIKLARA AK PARTİ HAKİM...
 
MHP VE CHP'NİN SANDIK GÖREVLİLERİ DAHİ YOK

Niğde'de seçimlerde önemli bir olay yaşanmadı. Tek sandık olduğundan dolayı, oy verme işlemi çok çabuk sonuçlandı. Sandıklarda Müşahid- Sandık Görevlisi olarak Ak Parti'nin hiç bir eksiği yok. Sandıklara tamamen hakimler. Niğde ve Bor İlçesinde Bazı sandıklarda CHP ve MHP'nin görevlisi olmadığı görüldü. 

Sitemizi yazarı Gazeteci Gökhan Özbek, Niğde'deki 220 sandığı tek tek gezdi. Bazı sandıklarda muhalif partilerinin müşahidlerinin olmadığını tespit etti. 
 
Sitemiz yöneticisi Selim Gökel ise yaptığı araştırmada, Bor İlçesinde büyük çoğunlukta MHP ve CHP’nin Sandık Görevlilerinin olmadığını öğrendi.  İlginçtir Bor İlçesinde  bazı sandıklarda Sandık Kurulu oluşturulması için yeterli sayıya ulaşılamadığından, AK Parti Bor Teşkilatı birden fazla yani 2. Ve 3. Kişi olarak  sandık görevlisi görevlendirmek zorunda kaldı. Niğde, Bor ve diğer ilçelere bağlı onlarca köyde ise  durumun hiç farklı olmadığı bilgisi edinildi.
 
 
Ak Parti'nin seçim öncesi 7 Ağustos 2014 günü bütün sandık görevlilerini bir araya getirerek eğitim düzenlemişlerdi. 

Ak Parti , CHP ve MHP Yöneticileri Milletvekilleri, Belediye Başkanları da olmak üzere sandık sandık dolaşarak, seçimi takip ettiler.
 
Seçime katılımın saat 15:00 itibari ile izlenimlerimize göre yüzde 70’den aşağı olacağını tahmin ediyoruz.



CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN NE DEDİLER. 


AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Niğde  Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’da oyunu kullandı.
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Endüstri Meslek Lisesinde 1220 nolu sandıkta oyunu kullanırken, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kemal Aydoğan İlkokulu 1023 nolu sandıkta oyunu kullandı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile birlikte tüm okullarda sandık görevlilerini ziyaret edip seçmenlere hayırlı olsun temennisinde bulundu.
En önemli seçimlerden bir tanesini yaşıyoruz

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; "10 Ağustosta gerçekten Türkiye'nin demokrasi tarihinde siyasi tarihinde en önemli seçimlerinden bir tanesini yaşıyoruz. Bu seçim milletimizin doğrudan Cumhurbaşkanını seçtiği büyük seçim. Bundan sonra yeni bir Türkiye olacak. Şimdiye kadar yaşanmış bütün siyasi tarihi olaylar artık eski Türkiye'de kalacak ve geriye dönülmez bir şekilde Türkiye yoluna devam edecek. Bu seçim o yüzden çok önemli. Şunu da rahatlıkla görüyoruz ki artık milletimiz demokratik, olgunlaşmış, demokrasi kültürü gelişmiş. Eskiden böyle değildi ve çok rahat bir seçim ortamı geçiriyoruz. Herkes çok memnun. Sandık kurullarımız gayet başarılı. Mahalli idareler seçiminden farklı, tabi orada çok sandık vardı, çok zarf vardı. İnsanlar telaşlıydı. Bunda tek zarf var 3 aday var. Çok rahatlıkla insanlarımız oylarını kullanıyorlar. Memleketimize ülkemize, Niğde'mize bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah daha iyi olacak yarınlar bu günlerden daha iyi olacak" şeklinde konuştu.


10 Ağustos 2014 Türkiye'de bir milat olacak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Millet tarafından ilk defa Cumhurbaşkanımızın seçiliyor olması bakımından önemli bir seçim. Bir başka taraftan  da artık demokrasinin ülkemizde  yerleşmiş olmasının gelişmiş olmasının bir göstergesi. 10 Ağustos 2014 Türkiye'de bir milat olacak ve bundan 10 yıl 20 yıl sonra 10 Ağustos 2014'ten öncesi ve sonrası olarak konuşulacak. Belki okullarda ders kitabı olarak bile okutulacak. Bu bakımdan 10 Ağustos 2014 çok önemli. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetiminde de bu seçimle birlikte farklılıklar olacak. Artık Türk Milleti diz üstünden ayak üstüne kalkıp koşmak istiyor. Bu seçimde bence bunun seçimi. Seçim sonuçlarının milletimiz için, devletimiz ve insanımız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erat; Sonucun Hayırlı Olmasını Diliyorum
 
Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise; Bugün yine ülkemizin demokrasi tarihinde bir ilki yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyetimizin tarihinde ilk defa Cumhur yani halkımız tarafından Cumhurbaşkanımız seçilecek. Ayrıca  İlçemiz de seçim çok güzel şekilde gerçekleşiyor. Sonucun hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Ergun; Tarihe geçecek bir seçim olacak
 
Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok iyi hazırlandıklarını bunun sonucunun inşallah olumlu manada alınacağını, İlk defa tarihe geçecek bir seçim olduğunu, Gerek Ülkemize gerekse yerel bazda ilçemize hayırlı olmasını temenni ettiklerini iletti. 




Editör: TE Bilişim