Cumhuriyet Halk Partsinin kuruluşunun 91. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Niğde ve Bor İlçesinde kutlandı. 


Haber: Muharrem Temel - Bor'un Sesi Gazetesi


9 Eylül 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 91. yıldönümü dün ilçemiz Bor Eski Hükümet Meydanında çelenk konularak kutlandı. Saat 11.00'de Eski Hükümet meydanında başlayan törene Cumhuriyet Partisi Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi önderliğinde, ilçe parti yöneticileri, CHP Belde teşkilat başkanları ve yöneticileri katıldı. Tören,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi tarafından Atatürk heykeli önüne çelenk konuldu.


Törende Cumhuriyet Halk Partisi'nin dimdik ayakta durmaya devam edeceğini belirten Gevrekçi bir açıklama yaparak şu ifadelere değindi: "Cumhuriyet Halk Partisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 tarihinde kurulmuştur. Atatürk, o gün şöyle demişti: Ben sizlere iki eser bırakıyorum. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti, ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisidir. Evet bu eser şimdi 91 yaşında. Dimdik ayakta kalmaya yıllarca devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetimizin kuruluşunda yer almış, Cumhuriyet devrimini gerçekleştirmiş; siyasal yaşantımızı çok partili döneme taşımış, siyasal sistemimize sosyal demokrat değerleri kazandırmış bir partidir. Tüm insanlığın özlemi olan onurlu, eşit, özgür ve birbirlerine saygılı ve hoşgörülü insanlardan oluşan demokratik bir toplumu kurmak Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel hedefidir. Yurttaşlarımızın esenliği, mutluluğu ve başarısı siyaset anlayışımızın temelinde yer almaktadır. Temel hak ve özgürlükleri karşılanmış eşit ve özgür yurttaşların yaşadığı, hukukun üstünlüğünün tartışılmadığı; yargının bağımsız olduğu, adaletin eşit ve etkin dağıtıldığı bilim, kültür ve sanatın özgür ve yücelen bir değer olduğu bir Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisi hep var olacaktır. Kuruluşumuzdan bu yana, genel başkanlığımızı yapan ve şuanda ebediyete intikal eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve diğer genel başkanlarımızı saygıyla anıyoruz. Hayatta olanlara da sağlıklı bir yaşam diliyoruz. Partimizin 91. yıldönümü hepimize kutlu olsun. Nice yıllara temennisiyle herkese saygılar sunarım." dedi. 


Törenin son bulmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi törene katılan herkese tek tek teşekkür etti.


Niğde'de Çelenk Sunumu ve Basın Açıklaması


Niğde Cumhuriyet Halk Partisi İl-İlçe Teşkilatı, partinin 91. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yaptı ve ardından basın açıklamasında bulundu.

Niğde Cumhuriyet Halk Partisi İl-İlçe Teşkilatı, partinin 91. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaptı ve ardından basın açıklamasında bulundu.

91 yıl önce Cumhuriyetin temellerinin atılmasının ardından ilk Genel Başkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıl dönümünü tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutladı. Niğde CHP İl ve İlçe Teşkilatı ise Niğde Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaparak saygı duruşunda bulundu. Ardından Niğde CHP Teşkilatı adına İl Başkanı ÜNAL BAYKAN günün anlam ve önemine binaen basın açıklamasında bulundu. CHP'li Baykan konuşmasında; partimizin her kademesinde yıllarca fedakarca göre yapmış ve halen görev yapmakta olan değerli yönetici arkadaşlarım. Hiçbir çıkar beklemeden partimize, ülkemize sahip çıkma için her türlü baskı ve zorluklara göğüs gererek mücadele veren değerli yoldaşlarım. 90 yıldır olduğu gibi partimizin kuruluşunun 91. Yılı olan bugün kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın verdiği haklı gururla buradayız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, CHP'nin kurulmasına ilişkin ilk açıklamasını 6 Aralık 1992 tarihinde yapmıştır ve Halk Fırkası adını kullanmıştır. Bilindiği üzere Atatürk, Kurtuluş Savaşı henüz bitmeden ülkenin geri kalmışlığını ve çöküş tehlikesini ortadan kaldırmak, çağdaş ve ileri bir toplum yaratmak amacıyla devrimler yapmayı planlıyordu. Bu amaçlara ulaşmak ise ancak gücünü halktan alan ve belirli bir program dahilinde bu amaçları gerçekleştirmeye odaklanmış bir siyasi parti ile mümkün olabilirdi. Mustafa Kemal Atatürk, parti kurma niyetini şu sözlerle ifade etmiştir; 'Milletin her sınıf halkından hatta İslam dünyasının en uzak köşelerinden bana ebedi olarak iftihar duyacağım şekilde gösterilen teveccüh ve itimada layık olabilmek için en mütevazı bir millet ferdi sıfatıyla hayatımın sonuna kadar vatanın hayrına vakfeylemek emeliyle barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim' demiştir. Bu vesile ile partimin il Başkanı her şeyden önde de bir yurttaş olarak şunu da siyasi bir iktidara söylemeden geçemeyeceğim. Şu ana ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunların yanı sıra birde ülkeyi savaşın eşiğine getirmekten bir kaosa sürüklemekten vazgeçilmesini diliyorum. Bu düşüncelerle partimizin 91. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, ebediyete intikal eden başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit'i saygı ve rahmetle anıyorum. Halen aramızda olan CHP Genel Başkanlarını saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.



Chp Gençlik Kollar Niğde İl Örgütü'den Basın Açıklaması


Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 91. Yıl dönümü kutluyoruz..

Büyük Önder Atatürk’ün kurucu ve ilk Genel Başkanı olması onurunu taşıyan, Türkiye'nin en köklü partisi CHP; Çağdaşlığın öncüsü, laik Cumhuriyetin güvencesi olmuştur.Ne mutlu ki bize Liderimiz, Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK bize böyle bir parti bırakmış... Biz sadece bu yolda gider , Mustafa Kemal ATATÜRK'ün beyan ettiği gibi ilke ve inkilaplarını takip ederiz. ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadasları olmak üzere partiye emek vermiş tüm isimleri saygı ve rahmetle anıyoruz.



Editör: TE Bilişim