AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, geçtiğimiz haftalarda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın otoyol açılışı nedeniyle ilimize gerçekleşen ziyaretinin önemli kazanımlar sağladığını anlattı.

Bakan Yıldırım ile Ankara’dan Niğde’ye 1,5 saatlik helikopter yolculuğunda birlikte geldiklerini de hatırlatan Kavaklıoğlu, bu yolculuk esnasında Niğde ile ilgili projelerin detaylıca görüşüldüğünü ve bir bölümünde yapımı devam eden Niğde-Bor arası yolun devamının da aynı şekilde 3 şeritli yapılmasını da birlikte karara bağladıklarını söyledi. Niğde ve Bor arasında çok kaliteli bir yola kavuşulacağı müjdesini veren Kavaklıoğlu, yeni ulaşım projeleri için üst düzey girişimlerin devam ettiğini kaydetti.

Yolculukta projeler masaya yatırıldı
Kavaklıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Ankara’dan ilimize gerçekleşen yolculuğu, Milletvekili Ömer Selvi ile birlikte fırsata çevirerek Niğde için projeleri masaya yatırdıklarını kaydetti. Niğde için önemli projeleri doğrudan Bakan’la istişare ettikleri yolculukta Niğde-Bor arası yapımı devam eden yolun kalan kısmının da Karayolları ağına alınarak ilimizin kaliteli bir yola kavuşmasını sağladıklarını söyledi.
Hızlı tren için de Bakanlığın Niğde için orta vadede bir proje düşüncesi olduğunu kaydeden Kavaklıoğlu, ilimize yapılması proje safhasında olan lojistik köy için de önemli eklemeler olacağını ifade etti. Demiryolu yükleme istasyonunun oluşturulması ile madencilik faaliyetleri sürdüren şirketlerin yükleme maliyeti açısından kazançlı çıkacaklarını belirtti.


Vekiller arası güçlü uyum
Bunun yanında ilimiz merkezindeki önemli yolların da Karayolu ağına alınacağı müjdesini veren Kavaklıoğlu, Bakan Yıldırım’ın ziyaretin oldukça verimli neticeleri olduğunu vurguladı. Sayın Bakan’ın yol konusunda kendilerine ilettikleri projelere yaklaşımından memnun olduklarını da kaydederek ilimizin çehresini değiştirecek karayolları projeleri konusunda üst düzey görüşmelerin sürdürdüğü bilgisini verdi.
Alpaslan Kavaklıoğlu ayrıca Niğde’mize kazanımlar için Bakan trafiğinin artacağını ve Ankara’da ilimizin en güçlü şekilde temsili için yol arkadaşı Ömer Selvi ile birlikte sıkça istişare ve işbirliği halinde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca CHP’li Milletvekili Doğan Şafak ile yakın diyaloglarının olduğunu önemli konularda da fikir alış verişinde bulunduklarını ekledi.













Editör: TE Bilişim