Geçtiğimiz gün Niğde Bakkallar Odası Başkanı Şinasi Gümüştepe’nin gündeme getirdiği Niğde Üniversitesinin yaz okulu açma teklifini Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de gündeme getirdi.

Ancak bu teklifin asıl muhatapları iktidar milletvekilleri, iktidar siyasi parti yöneticileri,  Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Niğde Esnaf Odaları Yönetiminden bu konuda tık yok.

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde’de üreticiden sonra esnafında zor durumda olduğunu belirterek Bakkal ve Bayiler Derneği Başkanı’nın Niğde Üniversitesi yaz okulu açması çağrısına destek verdi. Bazı üniversitelerde uygulanan yaz okulu yönteminin esnafı bir nebze rahatlatacağını ifade etti.

NİĞDE MİLLETVEKİLİ GÜRER ÇİFTÇİ VE ESNAF PERİŞAN DURUMDADIR

TBMM’de konuşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu:“Niğde ekonomisi tarıma dayalıdır. Bu yıl patates, elma depoda kalmış, fasulye maliyetine alıcı bulamamıştır. Çiftçi perişan durumdadır, sorunlarına Hükümet çözüm üretmemektedir. Çarşı, pazar alışverişi de durmuş durumdadır çünkü köyde çiftçi kazanamayınca esnafa gelip alışveriş yapamamaktadır. Esnaf, piyasanın durağanlığının aşılması için bir çözüm üretti. Bakkal ve Bayiler Odası Başkanımız Şinasi Göktepe, Niğde Üniversitesi yaz okulu açılması talebinde bulunuyor. Bu talebin değerlendirilmesini istiyoruz. Niğde esnafını bir nebze rahatlatacak bu yöntem, en azından esnaf için bir katkı sağlayacaktır” dedi.

ESNAFA KREDİ

Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer  esnaflara verileceği açıklanan kredideki uygulama biçimini de eleştirdi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:“Ülke genelinde torba yasayla çıkan, esnaflara verilen 30 bin lira kredi sınırlı kişiye verilmekte ve kura uygulaması getirilmiş durumdadır. Bu nedenle de esnaflar oldukça mağdurdur. Gerek üreticimizin gerekse esnafımızın mağduriyetini giderici önlemlerin alınmasını Niğde halkı da talep etmektedir”





Editör: TE Bilişim