Geçtiğimiz haftalarda, Bor Toki Konutlarında kürt öğrencilerin kaldığı bir evin camlarının kırıldığını ve bu saldırının ise daha önceki bir başka gruba yapılan "palalı saldırı" neticenin devamı olduğunu, HDP ve diğer oluşumlarının Niğde Üniversitesi ve Niğde genelinde yaptıkları açık hava toplantıları ve en son Niğde hükümet meydanında yapılan Uludere kınaması ile ilişkilendiren bir yorum haber yayınlamıştık. (Haber burada TIKLAYIN)

Bu haberimize HDP İl  ve Merkez İlçe eşbaşkanlıkları sitemizi  gerçek dışı haber yapmakla suçlamış, yapılan yorum habere itiraz edilmiş gerçek dışı denilerek tezkip edilmesi istenerek sitemiz suçlanmıştır. (HDP'nin açıklaması burada TIKLAYIN) 

Bugün ise, yorum haberimizin  doğruluğunu teyit eder bir başka açıklama yapıldı. Niğde Ülkü Ocakları Başkanı H. Haydar Şentürk sosyal medyadan paylaştığı açıklamada, Bor Toki Konutlarındaki pkk sempatizanı olan 150 kişilik bir grup tarafından ateşli ve yaralayacıcı silahlarla saldırı düzenlenmiştir, bu saldırı sonucu iki üniversite öğrencisinin yaralandığını ve hatta açıkça öldürülmeye teşebbüs edildiğini belirtmiştir. 

Ülkü Ocakları Niğde Şube Başkanı H.Haydar Şentürk'ün açıklaması aynen aşağıdadır. Yorum ve değerlendirme sizindir. Borhaber.net



Saygıdeğer Niğde Halkı,
 

Kıymetli Niğde Üniversitesi Öğrencileri;

01.01.2015 Perşembe günü gecesi 01:30 saatlerinde Niğde Bor’a bağlı Toki Konutlarında ikamet eden öğrenci arkadaşlarımıza pkk sempazitanı olan 150 kişilik bir grup tarafından ateşli ve yaralayıcı silahlarla saldırı düzenlenmiştir.
Bu Kahpe saldırının sonucunda iki üniversite öğrencisi arkadaşımız yaralanmış bu arkadaşlarımız açıkça öldürülmeye teşebbüs edilmiştir.

Türkiye’de bir çok üniversitede bu gruplar okulları karıştırmak için ellerinden geleni yapmakta üstüne üstlük öğrencileri sınıflara almayarak, okullarda fakülteleri işgal etme eylemlerine kadar giden bir yol izlemekte, Ezilen halklar olarak kendilerini nitelendirip, Pkk paçavraları açıp, Bebek katili, İmralı canisi, aponun posterleriyle sokaklarda, kampüslerde eylem yapmaktadır.
Daha Geçen haftalarda, Isparta, Adana, Konya, Afyon, Erzurum, Erzincan gibi daha bir çok üniversitede yaptıkları provakatif eylemler görülmektedir.
Korkumuz odur ki Niğde’de de bir yapılanma kurulmuş ve artık eylemlere başlanmış olmasıdır.

Sözde Çözüm Süreci olarak adlandırılan, Türkiye’nin Bölünme süreci olarak gördüğümüz politikanın sıkıntılı süreci açıkça görülmektedir. 
Türkiye’nin her yerinde bölücü zihniyetlerin sözde eylemleri doğrultusunda hain zihniyetler, Milliyetçi Muhafazakar Öğrencileri hedef alınmış, Milliyetçi Öğrenciler Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde pkk sempazitanları tarafından açık tehdit altındadır.
Türkiye’nin bütün illerinde açıkça görülmekte olan pkk tehtidi Anadolu’nun Medeniyetler Şehri olarak bilinen Niğde’mizde de boy göstermeye başlamıştır.
Bu durum biz Türk Milliyetçisi Ülkücüleri aşırı derecede rahatsız etmektedir.

Bizler bu memleketin her insanına gönülden bağlı, Doğu- Batı ayırt etmeksizin her karış toprağına yürekten aşığız. Kürt-Türk kavgası diyerek bizleri sokaklara çekmek isteyen gruplara asla meyil vermeyeceğiz. Memleketini seven, Bu Bayrağın altında yaşayan, Bu topraklarda yürüyen herkese, kimlik ayırt etmeksizin sevdamız, muhabbetimiz vardır. 
Bizler Bin Yıllık Kardeşliği korumak ve kollamak için yürüyen bir hareketiz.
Devletimize ve Milletimize bir katre kadar hizmet eden herkesi başımızın üstünde tutar, Vatanını Milletini seven herkesi biz daha çok sever daha çok hürmet ederiz.

Memleketimizde, Özellikle Medeniyetler şehri Niğde’mizde dil, din, ırk, mezhep ayırmaksızın herkesi kucaklayan bir yapımız vardır. Fakat bu tavrımız asla taviz doğurmamalı, Niğde’nin refahını huzurunu tehdit edecek bir pozisyon yaratılmamalıdır. Niğde’nin Aziz Halkı, her türlü olayı kabullenebilir fakat içerisinde Hainliğin olduğu bir durumu asla kabullenmeyecektir.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Olarak kuruluş amacımız ve faaliyetlerimiz açıkça belli ve ortadadır. 
Biz Türkiye’nin Dertleri ile Dertleşen, Bu dertlere çözüm arayan, 
Bilim sahalarında, masa başlarında, kültürel alanlarda kendini yetiştirmiş, 
Türklük Gurur ve Şuurunu İslam Ahlak ve Faziletini kendine Şiar edinmiş gençler yetiştiren, 
Allah Davasının Takipçileri olan gençleri Milliyetçi Türkiye Ülkümüzün Kadrolarında Yer almak üzere hazırlayan,
Türk Milliyetçiliğinin Gençlik Aşısı haline gelmiş,
Kimine göre Asker Ocağı, kimine göre Peygamber Ocağı, kimine göre Ata Kucağıyız. 
Biz Maziden Atiye köprüler kuran Ülkü Ocakları’yız !

Hareketimizin Geldiği yer Belli, Tavrımız Net, Gelecekteki Duruşumuz açıktır.
Bizlerin Vatanı ve Milleti bölmek İsteyenlerle, Bayrağımızı İndirmeye yeltenenlerle, Ezanımızı Susturmaya Çalışanlarla Kavgamız vardır.
Mazluma Yunus, Zalime Yavuz olan duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz.
Sokaklara çekilmek istendiğimiz açıkça bellidir, fakat biz bu oyunlara fırsat vermeyeceğiz.
Biz Niğde’nin Son Sözü, Son Yumruğu Olmak İçin And İçtik Yemin Ettik.

Niğde Halkını bu hainlere karşı bir olmaya, diri olmaya davet ediyoruz.
Bu provakatif eylemlere karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmasını, hainlere asla fırsat verilmemesini rica ediyoruz. Sokak eylemlerinden uzak durulmasını ama bu olaylara fırsat verilmemesi için sağ-sol, A parti- B Parti demeden kimseyi ayırt etmeksizin herkesi Birlik beraberlik halinde olmaya davet ediyoruz.

Ülkücü Hareket oyunlara gelmeyecek asla sokaklarda olmayacaktır.
Hainler asla emellerine ulaşamayacak, hedeflerine varamayacaktır.
Çünkü Fakültelerde, Üniversitelerde Bilim Sahalarında, Masa Başlarında, karşılarında her zaman Ülkü Ocakları olacaktır.
Sessizliğimizi hiç kimse korkaklık olarak nitelendirmesin, herhangi bir sözlü yada fiili bir müdahale karşısında Nefsi Müdafaa hakkımız saklıdır. 
Gerektiğinde kullanacağımızın da kimsenin şüphesi olmasın.

Niğdeli Hemşerilerimizi, Vatandaşlarımızı ve Öğrencilerimizi Sevgiyle Selamlıyoruz.
Derdimiz Niğde Sevdamız Türkiye,
Kahrolsun Şer Odakları,

YAŞASIN ÜLKÜ OCAKLARI !

NİĞDE ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKAN
H.HAYDAR ŞENTÜRK

Editör: TE Bilişim