Hemşehrimiz Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından gerçekleştirilen devir teslim töreninde, mevut başkan Haydar Hakan Şentürk iki yıl boyunca sürdürdüğü  görevini Süleyman Sami Peker'e teslim etti.

Törende konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz '' Öncelikle bizleri bu kutsal dergahta bir araya getiren Allah'a sonsuz hamd ve şükürler olsun. Bu bir bayrak değişimi, bir bayrak nöbetidi, bir bayrak yarışıdır. Atatürk'ün Hitabında ki gençliği bünyemizde yetiştirme görevidir.  Ve Türk gençliğine milli manevi değerler doğrultusunda yol gösterme görevidir. Bugüne kadar Niğde Ülkü Ocaklarına İl Başkanı olarak hizmet etmiş olan Haydar Şentürk başkanımıza teşekkür ediyorum Allah ondan ve onun gibilerden razı olsun. Bugün görevini teslim alan Süleyman Samii Peker Başkanımıza  yeni görevinde başarılar temenni ediyor ve  üstlenmiş olduğu görevde hayırlar diliyorum'' dedi.

Görevini teslim eden Niğde Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Haydar Hakan Şentürk ise '' Bu kutlu yolda artık bir neferim,  başkanlığım süresince benimle yol yürüyen başta Ocak yönetimime ve  tüm Ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum haklarını helal etsinler. Türk İslam davası ebedidir bu ebedi yolda Genel Başkanımız ve İl Ocak Başkanımızın arkasında yürümeye devam edeceğiz'' dedi

Niğde Ülkü Ocakları İl binasında gerçekleşen törende, Kuran-ı Kerim  ve Ayyıldızlı Bayrakla görevini devralan  yeni Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Süleyman Sami Peker'de şu şekilde konuştu. '' Öncelikle bana bu kutsal görevi layık gören Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Beye teşekkür ederim.  Tertemiz aldığım bu görevi layıkı ile yerine getirmeye çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Emeklerinden dolayı eski Ocak başkanımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin içinde buluınduğu durum ortadadır. Türk Gençliğine sahip çıkmak, Milli Manevi değerleri korumak ve yaşatmak için, Türk İslam Ülküsüne ve Turan Davasına bir nebze de olsa hizmet etmek için burdayız. Milliyetçi Türkiye davasına hizmet için burdayız,  Allah yar ve yardımcımız olsun. Törenimize teşrif eden her bir kişiye teşekkür ederim'' dedi.  Devir Teslim Töreni Ülkücü Yemini ardından sona erdi...

                                                       SÜLEYMAN SAMİ PEKER KİMDİR ?
     Niğde Ülkü Ocakları'nın yeni İl Başkanı olan Süleyman Sami Peker  28.03.1992 tarihinde Niğde'nini Çamardı İlçesinin  Mahmatlı Köyünde dünyaya geldi. İlk ve Ortaokul eğitimini ilçesinde tamamladı. Niğde İmam Hatip Lisesinde eğitim hayatına devam eden Süleyman Sami Peker,  Ülkü Ocakları ile burada tanıştı. Ülkü Ocaklarının Ortaöğretim Biriminde çeşitli görevlerde bulundu.2007/ 2009 yılında İmam Hatip Lisesi Başkanlığı yaptı. Daha sonra Üniversite Sınavlarını kazanarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Samsun'da da Ülkü Ocaklarına hizmetlerde bulunmuş ve en son Samsun Ülkü Ocakları 19 Mayıs Üniversitesi Başkanı olarak görev yapmıştır.  

Editör: TE Bilişim