Niğde, ulaştırma alanında dev bir yatırım daha kazanıyor

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Türkiye’nin en büyük karayolu projelerinden biri olan Niğde-Ankara otoyol projesinde geri sayımın başladığını söylediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran 2011 seçimleri öncesindeki Niğde mitinginde söz verdiği projeyle ilgili somut adımların atılmaya başlandığını ifade eden milletvekilleri, 342 kilometrelik dev projenin yaklaşık maliyetinin 2 milyar lira olduğunu belirttiler. 285 kilometre yol, 57 kilometre de bağlantı yolundan oluşacak toplam 342 kilometrelik otoyol projesinin kesin projesinin hazır olduğu bildirildi.

Hükümetin öncelikli projesi

Kalkınmanın ve güçlü ekonominin en büyük dinamiğinin yol olduğunu vurgulayan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Adana otoyolunun Kemerhisar ve Pozantı bağlantılarına son iki yıl içinde 1,7 milyar liralık harcama yapıldı, Türkiye’nin en kaliteli yollarından biri oldu. Şimdi Hükümetimiz Batıdan doğuya kesintisiz otoyol ağı kurmak için yatırım planı hazırladı. Avrupa’yı Kafkaslara, Ortadoğu’ya ve Orta Asya’ya bağlayan bir köprü konumunda olan Türkiye’de batıdan doğuya kesintisiz bir otoyol ağı kurmak hedefi var ve buna göre Niğde merkezi bir konuma gelecek. Önemli bir kavşak noktası olmanın heyecanı içerisindeyiz. Çünkü Edirne’den Habur’a uzanan otoyol projesinin en önemli ayağını da Ankara-Niğde otoyolu oluşturuyor. Ankara-Niğde arasında yüksek standartlı bir otoyolun inşasında somut adımlar atılmaya başlandı. Bu yol sadece Ankara-Niğde değil, bu yol Edirne’den başlıyor, İstanbul’dan, Ankara’dan geçip Niğde’ye ulaşıyor. Niğde’den Adana’ya, oradan Gaziantep, Şanlıurfa ve Habur’a varıyor. Yani Niğde ülkemizi boydan boya kat eden yolun önemli bir noktası olacak”.

 

Yüksek Planlama Kurulu'nda onay aşamasında

Niğde’nin bu projeyle adeta Avrupa’nın, Asya’nın, Ortadoğu’nun tüm yollarının kesişme noktası haline geleceğini ifade eden Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Projenin tamamlanmasıyla uluslararası bir yola ev sahipliği yapacağız. Ankara-Niğde otoyolunun yaklaşık maliyeti 2 milyar dolar. 285 kilometre otoyol. 57 kilometre de bağlantı yolu toplamda 342 kilometre yol yapılacak. Ankara-Niğde otoyolunun kesin projesi de hazır. Yüksek Planlama Kurulunun onayıyla da geri sayım başlayacak. Bu dev proje şimdiden Niğde’ye, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali  Yıldırım’a bu büyük projeden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Niğde’de AK Parti iktidarından önce sadece 54 kilometre yol yapıldığını kaydeden Kavaklıoğlu, AK Parti’yle sadece 8 yılda 209 kilometre yani önceki dönemlerin 4 katı bölünmüş yol yapıldığını ifade etti. “2023 hedefimizde 15 bin km yeni bölünmüş yol hedefimiz var” diyen Kavaklıoğlu Niğde’nin de bu hedeften fazlasıyla nasibi alacağını kaydetti. Öte yandan 342 km’lik Ankara-Niğde Otoyolunun ÇED Raporu hazırlama işinin Karayolları Genel Müdürlüğünce ihale edilmesinin planlandığı bildirildi. 

















Editör: TE Bilişim