CHP Niğde Milletvekili Adayları Ömer Fethi Gürer, Sevgi Özbek, CHP İl Başkanı Erhan Adem, CHP yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Haber Video: Fatih ÖZATA

Niğde Grand Hotel’de yapılan kahvaltılı basın toplantısı sonrasında ilk açıklamayı  CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem yaptı.


ERHAN ADEM; NİĞDE'DE ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMA YAPIYORUZ

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem;  Partimizce Ömer Fethi Beyin adaylığı açıklandıktan sonra, milletvekillerimiz belli olduktan sonra yoğun bir tempo içerisinde durmadan sabahleyin çok erken saatlerde çalışmalara başladık. Gece 12’lere kadar yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz, çokta verimli bir çalışma geçiriyoruz. İnsanların ilgisi çok yoğun bize karşı. Bizim burada başarılı olacağımızdan ben kesinlikle eminim, kimsenin bundan şüphesi olmasın. Birlik ve beraberliği tam sağladık parti içerisinde. Gayet bütünlükle diğer arkadaşlarımla, daha önce milletvekilliği yapmış, belediye başkanlığı yapmış, bir şekilde partimizde görev almış abilerimiz ile ablalarımız, bizlere desteklerini verdiler. Dışardan bir çok insan gelip destek veriyor. Çokta başarılı bir çalışma yapıyoruz. Dediğim gibi halkın çok yoğun bir ilgisi var her gittiğimiz yerde, 1 Kasımda partimizin iktidar olacağına da güvencemiz sonsuz” dedi.

CHP Niğde Milletvekili 2. Sıra adayı Sevgi özbek ise yaptığı kısa konuşmasında;  Partimizin başarıya doğru gittiğini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Umarım 1 Kasım seçimleri ülkemiz için barışın, huzurun, kardeşliğin ve ekonomik anlamda insanların refah içerisinde yaşadığı bir Türkiye için hayırlı olur. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

BİZ ŞEHİT CENAZELERİNE NE SEÇİM OTOBÜSÜ İLE GİDERİZ, NE DE GÖSTERİŞ İÇİN PROTOKOLDE YER ALIRIZ.

CHP Niğde Milletvekil i 1. Sıra adayı Ömer Fethi Gürer ise basın mensuplarına serzenişte bulunarak konuşmasına başladı.  Gürer ;  Sözüme bir sitem ile başlayacağım sonra düşüncelerimi paylaşacağım.  Bildiğiniz gibi hepimizi acıya boğan her gün şehit haberlerimiz geliyor. Geçtiğimiz günlerde Altunhisar Yakacık’ta da bir şehidimiz vardı. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları olarak ben Ömer Fethi Gürer, Dr. Sevgi Özbek ve Ramazan Ertan ile ayrıca parti yöneticilerimiz ile hepimiz cenazede idik. Gerek camide gerek cenaze alanında bulunmamıza rağmen gazetelerde, haberlerde adımız geçmemesi bazı kişilerin sanki bizim cenaze törenine katılmadığımız gibi sorulara neden oldu. Biz cenaze törenlerimize, törenlerimize ve şehit cenaze törenlerimize ne seçim otobüsü ile gideriz nede gösteriş olsun diyerekten protokollerde yer alırız. Biz inancımız, düşüncemiz gereği oradayız, biz o acıyı hisseden insanlarız. Halkın arasındaydık ve halkın arasında olacağız. Ne yazık ki Niğde’de gazetelerde ve geçen ajans haberlerinde bizim adımımızın yer almaması farklı yorumlara neden oldu. Bu konuda sizlerden bir dileğim var, bulunduğunuz yerlerde sadece protokolü değil halkın içini gözlerseniz mutlu oluruz. Çünkü bundan sonrada halkımızın içerisinde olacağız halkımızla bir arada bulunacağız” dedi.

GEÇİCİ İŞÇİ ALIMI BAŞLATILDI… OY DEVŞİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR BU BİR SİYASİ AHLAK DEĞİL

Ömer Fethi Gürer konuşmasında;  Bildiğiniz gibi İş-Kur’un  önünde kuyruklar var. Devlete ait bir kurum geçici işçi alımı başlattı. Şimdi Niğde’de seçimlerden önce nedense bundan öncede benzer uygulamalar yapılıyor. Yoksul, yoksun insanlar sömürülüyor, böylece oy devşirmeye çalışılıyor. Bu bir siyasi ahlak değil. Eğer insanların aşa, işe ihtiyaçları varsa bu seçime 15 gün kala hatırlanmaz. Kömür yardımı alan vatandaşa “bak sen bizim partiye oy vermezsen kömürünü keseriz” demek ahlaksızlıktır. Çünkü o insanın ihtiyacı var ise o devlet tarafından karşılanıyor, bir siyasi parti tarafından değil. Onun için biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak programımız da açıkça yer verdik.  Kömür yardımları devam edeceği gibi sosyal yardımları iki katına çıkaracağız. İşsizlikle mücadele edeceğiz, mutlaka yokluk ve yoksulluğu yeneceğiz, bu bizim temel kuralımız” dedi.

AKKAYA İLE İLGİLİ VERİLEN DEMEÇLER KİTAP OLUR.  HAVAALANI KAMPANYASINDA NİĞDE GAZETECİLER ÖRGÜTÜ  İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNE PLAKET  VERDİ.

Gürer, konuşmasına  Niğde ile ilgili  kitap yazdığını,  5 binin üzerinde  yerel basına köşe yazısı yazdığından bahsetti ve ; “… bu  yüzden Niğde’nin sorunlarını biz biliyoruz, çözümünü de biliyoruz, bu konuda yapacaklarımızı da biliyoruz. Ama biz şunları da halkımızın görmesini istiyoruz. Akkaya barajının olduğu yerde üniversitemiz de var, oradan insanlar hala geçemiyor.  Şu Akkaya barajı ile ilgili verilen demeçlerden kitap olur. Bu güne kadar bakanlar getirildi, sözler verildi ama hala Akkaya’nın kokusu Niğde’yi sarıyor. Birinci önceliğimiz bu sorunlara yalnızca demeçler ile değil uygulama ile çözüm üretmek. Geçtiğimiz günlerde bir gazeteciler örgütümüzün düzenlediği Hava Alanı İstiyoruz kampanyasına baktım iktidar milletvekillerine de plaket veriliyor. Şimdi ben yadırgadım iktidar milletvekili çözüm yeridir, şikayet yeri değil.  Niğde havaalanı istiyor ise Niğde’ye mutlaka havaalanı yapılmalıdır. Onların oraya plaket verip imza atması yetmez. İktidar milletvekilleri bunları çözmekle mükelleftir” dedi.

NİĞDE’Yİ  TÜRKİYE’NİN, DÜNYA’NIN GÜNDEMİNE TAŞIMAYA KARARLIYIZ

CHP Adayı Ömer Fethi Gürer konuşmasının devamında; Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda tarihi ile turizmi ile değerleri ile hayvancılığı ile tam bir yeni baştan farklı bir konuma başlayacak. İktidar olmaz koalisyon ortağı olursak da bunları savunacağız. Velakin bunların hiçbirisi olmasın bize halkımız sorumluluk verdiğinde Niğde’yi Türkiye’nin ve Dünya’nın gündemine taşımaya kararlıyız.

NİĞDE’DE OLAN DEĞERLERİ  NİĞDELİLER DAHİ BİLMİYOR

Niğde’nin çok önemli beldeleri kasaba olmaktan çıkartıldı. Bugün Kitreli gibi Kayıtlı gibi Karaatlı gibi Darboğaz gibi alanların belediyelikten çıkartılması anlamak mümkün değil. Bunlar nüfus ile izah edilemez, Niğde’nin bazı yerleri var ki; oralar turizm için çekim alanı. Bir Yeşilyurt’a gidin görecekleriniz şeyler sizi etkiler. Orası Türkiye’nin çok önemli turizm alanlarından daha fazla değere sahip ama gün ışığına çıkartılmıyor. Niğde’deki olan değerlere Niğdelilerin dahi bilmediği, sahip çıkmadı bu bir gerçek. Biz açmak, yaymak, paylaşmak istiyoruz.

ÜRÜNLERİMİZİ İŞLEYECEĞİMİZ TESİSLERİMİZ YOK

Biz Niğde’nin tarımda geldiği noktayı üzülerek izliyoruz. Bugün elma çuvalları yolda gide bildiği tek yer meyve suyu fabrikası. Elmadan kaç çeşit ürün elde edildiğine gidin bakın. Reçelinden tatlısına, kompostosundan kurutulmasına bunların hiç birisi Niğde’de gerçekleştirilmedi. 

Türkiye’de birinci olduğumuz patates, elma, lahana bunları işleyebileceğimiz bir tesislerimiz yok, tarımı bir yerde verimsiz arazi olarak kullanılmayan yerde dışardan gelen yabancılara sattık. Şimdi kendi sattığımız tarlalarda amele olarak çalışıyoruz. Tarım konusunda doğru bilgi, doğru eğitim, doğru destek sağlanmadığı için Niğde’nin toprakları elden çıktı. Niğde artık köylünün, çiftçinin sahiplenmesi yerine holding yapılanmaların olduğu egemenliğe dönüştük.

NİĞDE  TARİHİ DÖNÜŞÜMÜNÜ CHP İLE GERÇEKLEŞTİRECEKTİR

1 Kasım’da Türkiye önemli bir seçime gidiyor. Bu Türkiye’nin kader seçimi, daha önce partimizde görev almış milletvekillerimiz, başkanlarımız, il, ilçe, gençlik ve kadın kollarımız ile biz alanlardayız. Ayrı gayri yok, geçmişte de bu yoktu ama seçim kazanılacağı düşüncesi ile sahiplenme duygusu biraz daha geride kalmıştı. Çünkü seçim kazanılacağı düşüncesi vardı. Ama bugün farklı biz CHP dışındaki partilere oy vermiş bütün hemşerilerimizi  Cumhuriyet Halk Partisine oy vermeye çağırıyoruz. Niğde CHP İktidarında çok şey kazanacak. Tarihi dönüşümünü Niğde Cumhuriyet Halk Partisi ile gerçekleştiricektir ” diyerek sözlerini tamamladı.

 



Editör: TE Bilişim