Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Altunhisar İlçesi Yeşilyurt Köyünde  vatandaşlarla buluştu, sorunlarını dinledi. Ülke ve Niğde ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İlinin antik dönemlerde önemli bir merkez olduğuna değindi. Gürer,  “Güney Kapadokya’ya başkentlik yapmış olan Tyana Kemerhisar’ın yanısıra Kayırlı, Karatlı, Gösterli, NarKöy, Bozköy, Kula, Kitreli, Hasaköy, Konaklı, Fertek, Hançerli, Hamamlı, Çukurkuyu, İftiyan, Maden, Bademdere, Balcı, Dikilitaş,,Murtaza,,Bahçeli, Çiftlik, Altunhisar, Ulukışla, Çamardı, Kavlaktepe , Çavdarlı, İçmeli, Keçikalesi, Yeşilburç gibi çok önemli tarihi doku merkezlerine sahip Yeşilyurt Köyümüz, yaylada kalesi, kral mezarları, Hitit anıtları, yer altı şehri manastırı, tapınağı, insan yüzlü kayası, sarnıç, kaya oyma yapıları ile zengin bir kültür ve turizm merkezi ama ne yazık ki gereken desteğe eremedi. Turizmden hiç oranında pay alıyor. Romalılardan kaldığı söylenen tapınak ve çevresi keler ile mağara yerleşmeler ile hamam ve değirmeni dahi görmek için bölgeye ciddi yerli yabancı turist çeker. Özünde Niğde tanınmadığı için hak ettiği değere eremiyor. Yeşilyurt tarihi  dokusu diğer yerleşmeler gibi çok önemli ve bulgular büyük bir uygarlık dönemi şehrini işaret ediyor.” dedi.  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bölgenin değer bulması için Bakanlık düzeyinde girişimde bulunduğunu, Bakandan yazılı soru önergesine yanıt beklediğini ifade etti. 
 
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer terör olaylarına değindi. CHP olarak teröre karşı verilen mücadeleye destek verdiklerini ifade etti. Demokrasi ve Cumhuriyet değerlerinin önemine vurgu yapan Gürer, Mustafa Kemal Atatürk yolu ve çizgisinde olan bir Türkiye’nin sorunlarını kolayca aşacağını  ifade etti.  CHP olarak ülke yararına gördükleri her konuda destek sağladıklarını, yanlış uygulamalar için de gereken muhalefeti yapmayı sürdüreceklerini de belirtti. “Biz siyaseti halk için yapıyoruz.  Önce insan diyoruz. Doğası, çevresi, insanı ile  güzel bir gelecek, herkesin aşının, işinin olacağı  insanca hakça bir düzen istiyoruz” diye sözlerini tamamladı.
 

Editör: TE Bilişim