AK Parti Niğde Milletvekili Aday Adayı Dr. Doğan Akdoğan, Niğde’nin 3 önceliğinin tarım, sanayi ve turizm olduğunu belirterek, kentin bu üç alanda daha çok sıçrama yapabilmesi için önünde hiçbir engelin bulunmadığını söyledi. Dr. Akdoğan, “Niğde’miz elbette kabuğunu kıracak ve örnek bir şehir olacak; önemli olan hedefe güçbirliği içinde ve doğru yoldan ulaşmaya çalışmaktır” dedi.

TARIMDA NİĞDE’NİN ÖNÜ AÇIK

Niğde’nin tarım ve hayvancılık alanında önünün açık olduğunu işaret eden Dr. Doğan Akdoğan, bu alanlarda faaliyet gösteren hemşehrilerimizin işini kolaylaştırmak için siyasi ve bürokratik adımların atılması gerektiğini vurguladı. Dr. Doğan Akdoğan, tarımsal sanayinin Niğde’de istihdama yönelik çok önemli bir adım olacağını ifade ederek, “Patates üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Niğde, elma ağacı varlığı bakımından da ilk sıralarda bulunmaktadır. Lahana ve kiraz üretimi tarımsal ürünler bakımından Niğde ile anılan ürünler arasında yer almaktadır. Bu ve benzer ürünler için tarımsal sanayi konusunda siyasi ve bürokratik adımlar atıldığında hem ilin ekonomisine önemli katkıda bulunulacak hem de işsizlik sorunu büyük ölçüde giderilecektir” diye konuştu.

SANAYİCİMİZ DESTEKLENMELİ

Niğde’nin sanayi alanında da hızlı bir ivme kazanabileceğini ifade eden Dr. Doğan Akdoğan, “Tekstil, kalsit ve dericilikle ilgili sanayi yatırımları son zamanlarda ivme kazanmış olmasına rağmen, bu alanlarda yatırım yapan sanayicilerimizin daha çok desteğe ihtiyaç duyduğu gözlenmektedir. Yatırımcılarımızın desteklenmesiyle, Niğde sanayi alanında daha çok yatırım görecek ve bu da ilin ekonomisine katkıda bulunduğu gibi, istihdama yönelik yatırımlarla işsizlik sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacaktır. Bizler tabii ki, çiftçilerimizin olduğu kadar sanayicilerimizin sorunlarını da yakından takip ediyor ve biliyoruz. Elbette bu konularla ilgili çözüm yollarını da biliyoruz. Göreve geldiğimizde Niğde’yi tarımda olduğu kadar sanayisiyle de anılan bir şehir yapma gayreti içinde olacağız” şeklinde konuştu.

TURİZM NİĞDE İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR SEKTÖRDÜR

Niğde’nin tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir şehir olmasına rağmen, turizm payından yeterince faydalanamadığına dikkat çeken Dr. Doğan Akdoğan, “Niğde’miz gerçekten, tarihi eserleri, turistik değerleri, doğal güzellikleri ile çok önemli turizm varlığına sahiptir. Bu değerlerimizin tanıtımının yapılıp, Kapadokya’nın giriş kapısı olan kentimizin turizm pastasından daha çok faydalanmasına olanak sağlanmalıdır. Böylece ilimiz hem Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılacak hem de turizm gelirleriyle adeta yeni bir kent oluşturulacaktır” dedi.

ZOR DEĞİL

Dr. Doğan Akdoğan, tarımda, sanayide ve turizmde atılması gereken adımlarla Niğde’nin örnek bir şehir olacağını vurguladı. Dr. Doğan Akdoğan, bu adımların atılmasının zor olmadığını ifade ederek, “Güçbirliği içinde, doğru yol izlenerek, bu adımlar atılacaktır. Ben Niğde’nin kabuğunu kırarak, hak ettiği konuma geleceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim