Niğde Belediyesi Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı  ile protokol imzaladı.


 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Organize Sanayi Bölgesinde  İtfaiye Binası yapılması için Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş ile protokol imzaladı.

Düzenlenen imza programında konuşan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi ile, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ile ortaklaşa yaptığımız protokol, Niğde Organize Sanayi bölgemize bir itfaiyenin kurulmasıyla ilgili bir protokol. İtfaiye binamızın yapımını Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü üstlenecek. Bir tane itfaiye alımını da OSB üstlendikten sonra, bizde Niğde Belediyesi olarak yapılacak olan İtfaiyeye bir itfaiye aracı vererek, personel giderlerini ve personel istihdamını Niğde Belediyesi olarak biz sağlayacağız. Bu hizmetle başta Niğde Organize Sanayi Bölgemizde oluşabilecek yangın ve afetlerle ilgili önlemlerin kısa sürede alınmasını kapsayan ve diğer yandan Niğde Derbent Mezarlığından, OSB arasındaki oluşabilecek yangın ve değişik doğal afetlere müdahalenin kolaylaştırılması ve bu müdahalelerin kısa sürede gerçekleştirilmesi bu bölgede oluşturacağımız itfaiye merkezinden sağlanacak. Bu kapsamda bir protokol gerçekleştirdik. Bu hizmetler kısa sürede hayata geçecek. Organize Sanayi Bölgesi Başkanımıza ve yönetimine, Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarına böyle bir hizmeti Niğde'mize, Organize Sanayi Bölgemize sunmuş olmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İtfaiye hizmetlerini Organize Sanayi Bölgesi ile ortak yürüteceğiz” dedi.

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş; "Daha önce Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Bey ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bey ile birlikte bir kurul değerlendirmesi yaptık. Niğde Derbent Mezarlığından OSB'nin bulunduğu alana kadar yapılan binaların yerleşimi sağlandığı taktirde 60 bin gibi bir nüfusa sahip oluyor. Niğde Belediyesi İtfaiye binasının tren yolunun orada olmasından dolayı, Niğde'nin bu bölümüne de İtfaiye gurubunun elzem olduğunu belirtmişlerdi. Bizde sanayiciler olarak hem itfaiye grubunu kendimize yaklaştırmak, hem de Niğde'mize bir katkımız olsun amacıyla ortak itfaiye grubu oluşturmayı planladık. Bina, yer ve 1 araç OSB'miz tarafından karşılanacak. Ayrıca gerekli lojistik destek grubunu kendimizce oluşturduk. Bu hizmetle hem Niğde'ye hem sanayimize, herhangi bir yangın ve doğan afette çabuk müdahale için bir ortak tesis planlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda protokol imzaladık. 2-3 ay içerisinde itfaiyemiz faaliyete geçecek" şeklinde konuştu.


 

Editör: TE Bilişim