Haberin Videosu Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Akkaya Barajı'nda incelemelerde bulundu. 


Haber : Selim GÖKEL
Fotoğraf : Erdal GÜÇER


Ak Parti Niğde İl Kongresine katılan Bakan Erdoğan Bayraktar, ve TBMM Başkan vekili Sadık Yakut,  Niğde Belediyesi'nce Hıdırlık bölgesinde yaptırılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ndeki incelemelerinin ardından Akkaya Barajı'na gitti. 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut Akkaya Barajında çevreye yayılan kokudan rahatsız oldular.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bakan Bayraktar’a Borluların Akkaya çevre kirliliğinden dolayı ilçe sakinlerinin büyük sıkıntı içinde içinde olduğunu, ekonomik ve sağlık konularında endişeleri olduğunu ve  ilçe de bu sorundan dolayı belediye başkanlığı yapamadığını söyledi.


Bakan Bayraktar “Niğde’nin En Acil İşi bu”


Barajdaki kirlilik nedeniyle çevreye yayılan kokudan rahatsız olan Bakan Bayraktar, "Bu konuyu bana intikal ettirdiniz ama buranın vahametini, hassasiyetini insan yerinde görmeden anlayamıyor. Bundan başka daha acil bir iş olamaz. Veysel Eroğlu bakanım da konuyu biliyor. Biz de yerinde gördük, birlikte hareket edeceğiz" dedi. 

 

TBMM Başkan Vekili Yakut “ Siz neden bu güne kadar Ankara’ya yürümediniz”

 

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, “ Niğde’ye yapılacak en hayırlı işin buranın temizlenmesi olacağını ve siz böyle bir sorun varken sesinizi duyurmanız için  neden Ankara’ya kadar yürümediniz” dedi.


Ak Parti Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Adnan Görür de kokunun yaz aylarında daha fazla olduğunu, Niğde Üniversitesi merkez yerleşkesinin yanındaki barajdan yayılan koku nedeniyle öğrencilerin dersliklerin pencerelerini açamadığını ifade etti. 

 

Bakan Erdoğan Bayraktar, Dosyayı aldım. Veysel Eroğlu bakanımla yarın görüşeceğim. Nasıl bir çalışma yapılması gerekiyorsa en kısa zamanda başlayacağız” diyerek Niğdelilere ve Borlulara umut verdi. 


HABERİN VİDEOSU BİRAZDAN...


Editör: TE Bilişim