CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve İl Sekreteri Adnan Şenbaş ve  yöneticiler ile İstasyon caddesi  ve Kale çevresindeki işyerleri ziyaret etti. Niğde Merkez Dündarlı  Dernek Başkanı  ve Dündarlı Dernek yöneticileri ile görüştü sorunları dinledi.
 
“NİĞDE ‘NİN SORUNLARINI AŞMAK İÇİN DAYANIŞMA İÇİNDE UĞRAŞ VERMELİYİZ”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer esnaf ziyaretlerinde ülke gündemini değerlendirdi. 15 Temmuz  darbe kalkışması ve sonrasında meydana gelen gelişmeler ile ilgili düşüncelerini paylaştı- Ülkemizin zor ve sıkıntılı bir süreçte olduğuna dikkat çeken Gürer şöyle dedi- “Yaşanan süreç ve gelişmeler dikkatle takip edilmesi gereken bir durum. 70 ve 80 dönemindekilerden farklı bir  darbe kalkışması yaşandı. Bu süreçte Demokrasi  ve Cumhuriyet değerlerinin önemi bir kez daha görüldü. Geçmişte muhalefetin söylediklerini dikkate almayan iktidarın ben yaptım oldu anlayışının bedelini ülke olarak ödüyoruz .Sorunların konuşularak aşılması olası. Tek parti iktidarının getirdiği her şeye sahip olma duygusu ülkemizde acılar yaşattı. Sorun göz göre göre geldi. Devletin  iş yeri olmadığı kurumların kuruluşların  bir devlet dokusu olması gerektiği daha yeni fark edildi. Bu süreçte herkesin özeleştiri yapması ve  dündeki yanlışlardan hissesine düşen payı alması gerekir geleceği yeniden ve daha doğru kurmanın yolu Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlamak öğrenmek ve işaret ettiği yolda geleceğe gitmektir. Duygusallıkla benim adamım olsun mantığı ile kontrolsüz oluşan yapılar ile sorun  çözümsüzlüğe gider “dedi.

 NİĞDE SORUNLARI İÇİNDE DAYANIŞMA GEREKİR
 Niğde İlinin de ciddi  sorunları  bulunduğuna dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Artık Niğde havaalanı yapılma zamanı gelmiştir. Tıp Fakültesi bir an önce yapısal sorunları aşıp açılmalıdır.   Niğde sulama suyu büyük sorundur. Ecemiş suyu Niğde’ye bir an önce gelmelidir. Çevre felaketi Akkaya temizlenmelidir. Üretici mağdurdur patates değer bulmaması demek Niğde esnafın sorunlarının artması demektir. Çiftçi kazanacak gelip esnaftan alış veriş yapacak kazanmasa esnaf da zor durumda kalır.  Niğde’de AVM sayısının artması küçük esnafı oldukça zora sokuyor merkezde AVM ler  konusu ciddi ele alınması gereken konudur. Niğde merkezde yeşil alanların artırılması gerekli. Vatandaş  Derbent ile Fertek arasında kaldırımın kaçıncı kez yapıldığını bize soruyor. Bir iş bir kere yapılsın doğru yapılsın.  Niğde  halkının parası doğru kullanılsın keza Niğde turizmden pay alamadığı gibi bir çok yerde tarihi dokular talan ediliyor. Tyana  kazıları dahi  durmuş durumda. Niğde’nin her alanda sorunları var. Bu bağlamda çözüm için her konuda biz CHP olarak desteğe hazırız. Doğru projeleri destekleriz. Niğde’de tarımsal sanayinin gelişmesi için yatırımlar yapılmalı. Bu konuda da yıllardır söylüyoruz. Bu memleket hepimizin ve sahip çıkmalıyız”dedi.



 
Editör: TE Bilişim