Niğde’de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Efendibey, Şahinali, Şehitler mahalleleri ile merkezde bulunan İmam Hatip Lisesi mevkiini kapsayan Bin 210 dönüm üzerine yapılması planlanan 6 Bin konuttan 702’si 2014 yılında hak sahiplerine teslim edilecek.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kentsel Yenileme Alanında çok önceden oluşan kaçak, çarpık ve düzensiz yapılaşmaların ortadan kaldırılarak bölgenin içerisinde yeterli oranda sosyal ve teknik altyapı alanlarının yer aldığı çağdaş, sağlıklı ve düzenli bir yapılaşma ortamına kavuşturulması amacıyla yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesinde sona gelindiğini söyledi.


% 95 ANLAŞMA SAĞLANDI

Kentsel Yenileme Alanı içerisinde taşınmazı bulunan vatandaşlar ile yapılan karşılıklı görüşmeler sonucunda yaklaşık yüzde 95 oranında anlaşma sağlandığını anlatan Belediye Başkanı Akdoğan, anlaşma sağlanamayan vatandaşlara ait arsa ve binaların kamulaştırma işlemlerinin ise sonuçlanmak üzere olduğunu belirtti.


TEMEL ATMA ÇOK YAKINDA

Şu an zemin etüdü sonuçlanan 702 konutun yapılacağı alanda yaklaşık bir ay içerisinde temel atılacağının müjdesini veren Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, 2013 yılının Nisan ve Mayıs aylarında 2 Bine yakın konutun ihalelerinin tamamlanacağının altını çizdi.


ANAHTAR TESLİMİ 2014’TE

Belediye Başkanı Akdoğan, 702 konutun 2014 yılı Mart ayında hak sahiplerine teslim edileceğini, konutlarla birlikte o bölgenin rekreasyon çalışmalarının altyapısının ve yeşil alanlarının TOKİ ile ihale anlaşmasının yapılacağını bildirdi.


KENT MEYDANINA YENİ YER

Kentsel Dönüşümün Niğde için önemli bir getirisinin bulunduğuna vurgu yapan Başkan Akdoğan, dönüşüm tamamlandığında İmam Hatip Lisesinin bulunduğu mevkiin tamamen Kent Meydanı olacağını, o noktadan 35 metre genişliğinde yeni bir bulvar ile Niğde Evlerine, buradan da İlimiz Çiftlik İlçesi yoluna bağlanmayı hedeflediklerini ifade etti.


BULVAR YOLUN BAĞLANTILARI

Yeni açılacak 35 metre genişliğindeki bulvar yolun Gümüşler kavşağına erişeceğini, oradan da Çiftlik İlçesine bağlanacağını, hatta bu yolun uzatılarak Kayseri Otoyol girişine kadar ulaşabilmenin mümkün hale getirilebileceğini söyledi. 


Editör: TE Bilişim