Emekli Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması üzerine İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım Niğde Hükümet Meydanında bir  basın açıklaması yaptı. 

İl Başkanı Z. Cem Yıldırım açıklamasında şu görüşlere yer verdi. 


PKK’nın tanık Türk Silahlı Kuvvetlerinin de sanık yapıldığı Ergenekon soruşturmalarında astsubay Oktay Yıldırım’ın tutuklanmasıyla başlayan süreç bugün emekli genelkurmay başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına kadar getirildi.

 

Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu kapsamda, 5 Ocak gecesi,

“ terör örgütü yöneticisi ” olma iddiasıyla tutuklanmıştır.

 

Bu tutuklama olayı Türk ordusuna yönelik kurumsal bir saldırıdır.

Türk ordusu bu kararla kurumsal olarak terörist ilan edilmiştir.

 

Çünkü Türk ordusunun en tepesindeki komutanı terörist ilan ederseniz bunu başka türlü izah etmek mümkün değildir.

 

Yani demek oluyor ki emekli astsubay olarak ben de İP Niğde İl Başkanı olmak dışında bir teröristim.

 

Bu gelişme hukuki bir süreç değildir. Özel görevli mahkemelerde olan biten hiçbir şeyin hukukla bir ilgisi bulunmamaktadır.

 

Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kafes ve en son İnternet Andıcı başlıkları altında yürütülen saldırılar bir ABD operasyonudur. Bu operasyon Tayip-Gül iktidarı ve Fethullahçı Gladyo aracılığı ile yürütülmektedir.

 

Büyük tehditlerle karşı karşıya olan, bölünmenin müzakere edildiği bir ülkenin ordusuna bu düzeyde müdahale edilmesi, tertiplere girişilmesi ancak ihanetle açıklanabilir.

 

İhanet iktidar mevzilerine yerleşmiştir. Amaç Türk ordusunun vatan savunması iradesini bozmaktır. İktidarın hedefi, Amerikan planları doğrultusunda Milli Orduyu tasfiye etmektir.

 

Türk ordusunun terörist ilan edilmesi Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçasıdır.

 

4 yıldır yaşananları yargı çözer diyerek seyredenler geldiğimiz bu noktanın sorumlularıdır. Bu bir yargılama değildir. Bu bir saldırıdır ve bu saldırının merkezini tespit edip bu merkeze karşı cepheden mücadele etmek gerekmektedir.

 

Bugün ülke olarak büyük tehditlerle karşı karşıyayız.

 

Bölgemiz ve dünya bir savaşa doğru gitmektedir. Füze kalkanının Malatya’ya kurulması nedeniyle İran, Suriye ve Rusya füzelerini Türkiye’ye çevirmiştir. Suriyeli isyancılara Suriye’nin bölünmesi amacıyla kucak açılması güvenlik açısından da ekonomik olarak da Türkiye’ye zarar vermektedir.

 

 PKK terör örgütü, Türkiye’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölünmesi amacıyla Amerika tarafından Türk Ordusuna karşı kullanılmaktadır. Somali, Bosna, Libya ve Lübnan’a NATO adına asker gönderen Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak’a girmesine izin verilmemektedir.

 

Bugün tutuklu ya da tutuksuz yargılananlarla birlikte yarın tutuklanacakları söylenen komutanların ortak suçu Türkiye’nin bağımsızlığını, vatanın bütünlüğünü savunmak, Irak ve Suriye’ye savaş açılmasına karşı çıkmak, PKK terör örgütüyle mücadele etmek, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesi yönünde teröre destek verenlerin Amerika ve bir kısım Avrupa Birliği üyesi ülkeler olduğunu söylemek, İran-Rusya-Hindistan ve Çin’in de içinde yer aldığı Avrasya İttifakını savunmak, İrtica ve bölücülükle mücadele etmektir.

 

Aziz ve yüce Türk milletimize buradan bir kez daha haykırıyoruz;

Ulu önder Atatürk’ün 1919’da Amasya’da açıkladığı gibi Milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı tehlikededir.

 

Milletimizin birliğini, vatanımızın bütünlüğünü ve ülkemizin bağımsızlığını yine milletimizin azim ve kararı kurtaracaktır.

 

Milletimizi Türk Ordusunun yanında yer almaya ve ona sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

Unutulmamalıdır ki; kendi ordusuna sahip çıkmayanlar, düşman ordusunun askeri olurlar.

 

Bu soğuk kış gününde basın açıklamamıza desteğinizden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

 

  

 İP NİĞDE İL ÖRGÜTÜ ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 

Editör: TE Bilişim