Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’nin çehresini tamamen değiştirecek Kentsel Dönüşüm Projesi’nden, trafiği rahatlatacak altgeçide, stadyum yeri arayışından, Hızlı Tren Projesi’ne kadar kamuoyunun merak ettiği önemli konularla ilgili açıklamalarda bulunarak; “Niğde için 4 yıl içerisinde büyük reformlar yapılacak” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’nin çehresini tamamen değiştirecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Efendibey Mahallesi’nde yapımına başlanan 6 bin konutun 702 konutluk 1. etabının son teslim tarihi için Mayıs ayını işaret ederken, bin 500 konutluk 2.etap için ihale sürecini de Mart ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi.

6 Bin Konut İle 900 İş Yeri

Geçtiğimiz yıllarda ihaleyi alan firmanın bir takım aksilikler yaşaması nedeni ile Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yaşanan gecikmenin 2014 yılında hızlı bir şekilde kapandığını söyleyen Başkan Akdoğan; “Sosyal donat alanları ve yolların ihalesi de bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek. Toplu Konut İdaresi’nin üzerinde durduğu iki önemli projeden bir tanesi İstanbul ikincisi ise Niğde’dir. Hedefimiz kısa sürede bu projeyi tamamlayarak ilimizin çehresini değiştirmektir. Ve buradaki sosyal donat alanları başta olmak üzere konutlarımızı halkımızın hizmetine sunmaktır. 6 bin konut ile 900 iş yerinin olacağı alanımızın tamamının Toplu Konut İdaresi’ne devri yapılmış, miras sorunlarından ve bir takım hukuki sorunlardan dolayı TOKİ ile anlaşamamış olan yeriler acele kamulaştırma yöntemi ile kamulaştırıldı. TOKi sadece bu iş için yaklaşık 20 milyon lira parayı vatandaşlarımıza ödedi. Kısacası konut adına ülkemizle kıyaslandığında en ucuz konut Niğde’de; en az 24 bin insanımızın ikamet edeceği 6 bin konutluk alanın vatandaşımıza destek olacağını düşünüyoruz” dedi.

Niğde Kalesi civarında bulunan harabe binalarda yaşayan vatandaşlara, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabında 50 konut verileceğini belirten Başkan Akdoğan; “ İkinci ve üçüncü etaplarda da 50’şer konut verilecek derken, belediye adına yapılacak olan 300 konuta vatandaşımızın tamamını taşıyarak ilimizin simgesi olan Niğde Kalesi’ni kültür varlığımız olan sosyal bir yer haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Eski Devlet Hastanesi Binası Niğde Valiliği’nin

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Ak Parti Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile birlikte Ankara’da gerçekleştirilen ziyaretlerden oldukça olumlu sonuçlar alındığını ifade eden Başkan Faruk Akdoğan; “Karayollarının yanı sıra TOKi Genel Başkanlığı’nı da ziyaret ettik. Eski devlet hastanesinin binası başta olmak üzere çok sayıda konu başlığını buralara taşıdık ve olumlu sonuçlar aldık. İlimiz bu ziyaretlerden karlı çıktı. Eski devlet hastanesi binasını TOKi’den Niğde Valiliğine istedik ve talebimiz kabul edildi. Tabi detayları ileriki günlerde açıklanacaktır. Amacımız daha öncede belirttiğimiz gibi Defterdarlık ve Niğde Valiliği binasının Kent Meydanı’na dâhil etmektir” dedi.

4 yıl içerisinde Niğde için büyük reformlar yapılacağını söyleyen Başkan Akdoğan, “Ocak ayı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı ziyaretimize gelerek ilimize yapmayı planladığımız stadyum için yer belirlemesi yapacağız. Bunun yanı sıra yeni bir sanayi sitesi yapılarak eski sanayi sitesi mevcut yerinden taşınacak. Yeni bir köy garajı yapmak için adımlar atılmaya başlandı. Kısacası daha güzel ve gelişmiş bir şehir için dev adımlar atılacak” dedi.

Tünel Ve Battı-Çıktı Trafiği Rahatlatacak

Hızla gelişen ve büyüyen Niğde’nin kent merkezindeki trafik yoğunluğunun giderilmesine yönelik çalışmalar başlatıldığı belirten Başkan Akdoğan, “İlimiz merkezinde hastane güzergâhının ve Bor ilçesi güzergâhının farklı bir yere taşınması için alternatif yol arayışı içerisindeyiz. Yine kent merkezinde bu güzergâhlarda trafiği rahatlatacak tünel ve battı çıktı için çalışmalar” yapılmaktadır. Maliyeti yaklaşık 15 milyon lira olan ve tamamını Devlet Demir Yolları’nın üstlendiği iki adet alt geçit için verdiğimiz proje kabul edildi. Bu projelerden bir tanesi DİTAŞ mevkiinde bulunan hemzemin geçide alt geçit yapılması ve yine otogar önünde bulunan köprünün kaldırılarak o bölgeye alt geçit yapılmasıdır. Bu iş için ayrılacak ödeneği bekliyoruz. Ödenek ayrıldığı takdirde 2015 yılı içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Hızlı Tren Projesi’nde Niğde de var

Hükümetin projelerinden olan hızlı tren projesine Niğde’nin de dâhil edildiğini belirten Başkan Akdoğan; “Vatandaşlarımız ve kamuoyunda bilinmeyen bir hususu açıklamak istiyorum.İlimiz Niğde, sadece hızları 300 kilometreye kadar ulaşan ve yalnızca yolcular için kullanılan Yüksek Hızlı Tren Projesi’ne dâhil değil. Fakat hem yük hem de yolcu taşıyan ve hızı 200 kilometreye kadar çıkan Hızlı Tren Projesi’nin kapsadığı iller arasında Niğde’de var” dedi Yine kentin trafik yoğunluğunu oldukça olumsuz etkileyen kamyonlar için garaj yerinin belirlendiğini belirten Başkan Akdoğan; “İki ay içerisinde ihalesi tamamlanarak Hıdırlık mevkiinde konaklama olanağı olan sosyal aktivitelerin olduğu devasa bir kamyon garajını 2015 yılı içerisinde yaparak teslim edeceğiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim