MHP’nin Niğde Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı, yaptığı yazılı açıklama da 13 soru soruyor.

 

Niğde Halkı Soruyor başlıklı açıklama şöyle ;

 

Uzun süredir halkımızla yaptığımız görüşmeler esnasında halkın cevap bekleyen bazı sorularını aynen aktarıyoruz. Halk, Faruk Akdoğan’dan aşağıdaki soruların cevabını bekliyor.

 

1. İhale yasasına aykırı olarak, bilhassa doğrudan teminle, yüksek fiyatlarla kimlerden mal alınmaktadır? Paravan şirketler kullanılarak yakın çevreye ihale verilmekte midir?

 

2. Temizlik ihalesinin önceki döneme göre yaklaşık 10 kat yüksek olmasının sebebi nedir?

 

3. Çiçek dikimi gibi, belli bir süre sonra kuruyup yok olduğu için, denetimi mümkün olmayan kalemlere yüklü ödeme yapılmakta mıdır?

 

4. Açıklamalarınızdan, 5 yıllık yönetim döneminiz içinde yaklaşık, 400.000.000 TL. (Eski ifadeyle 400 Trilyon) bütçe kullandığınız anlaşılmakta. Ancak yapılan işlerin 100.000.000 TL. yi geçmediği yine resmi rakamlarda ve hazırlanan resmi raporlarda görülmektedir. Bu durumu, aradaki 300.000.000 TL (300 Trilyon) farkı nasıl açıklayacaksınız?

 

5. Belediye Ekmek Fabrikası neden yok edildi?

Niğde Organize Sanayi Bölgesinde; Niğde Belediyesine ait, günlük 100.000 ekmek kapasiteli, el değmeden üretim yapan, tam otomatik ekmek fabrikasını neden yok ettiniz? 5.000.000 TL. (Eski ifadeyle 5 Trilyon) değerinde, şehirde ekmek fiyatlarını ve kalitesini belli bir noktada tutan, Niğde halkının öz malı olan bu fabrika neden sökülüp atıldı. ? Bu yıkımda sağlanan “Kamu Yararı” nedir?

 

6. Kent merkezimizdeki pek çok dev ağacımızı neden katlettiniz?

Cadde kenarlarında, muhtelif parklarda ve belediye önündeki parkta, yıllanmış dev ağaçlar, özellikle gece operasyonlarıyla, kesildi, söküldü ve yok edildi. Buna tepki veren duyarlı halkımıza savunma için yine yalana başvurup ‘’Biz söktüğümüz ağaçları başka yerlere diktik” dediniz. Diktiğinizi iddia ettiğiniz ağaçlar nerede?

 

7. Kentimizde onarılmayı ve restorasyonu bekleyen onlarca Türk-İslam eseri camii, medrese ve tarihi yapı varken neden Rum Kilisesini onarıp burada Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da katıldığı bir Ayin düzenlenmesini organize edip sponsor oldunuz?.

 

8. Neden şehrimizin kavşaklarını süsleyen, gözbebeğimiz, uğruna yüz binlerce şehit verdiğimiz şanlı bayrağımızı yine gece yarısı operasyonlarıyla bir bir kaldırdınız?

 

9. İhtiyaç sahibi halkımızaverilen ramazan yardımlarına ve iftar yemeklerine hiç kimsenin itirazı olmaz, olamaz. Bu zaten vazifeniz. Ancak belediye bütçesinden partililere ve parti yöneticilerine, lüks otellerde yemek verilmesi, kabul edilemez bir uygulamadır. Zira bunda yetimin, yoksulun ve tüm Niğdelinin hakkı vardır. Halkın rızasını almadan neden belediye bütçesinden partililerinize otellerde ziyafet verdiniz? Bu faaliyetleriniz için ne kadar para harcadınız?

 

10. Neden hiçbir imtihan, başarı, liyakat, vb kriter aramadan, parti yöneticilerini ve akrabalarınızı özel kalemden devlet memurluğuna aldınız? Size oy vermiş olsa da olmasa da fakir fukarayı, liyakatli insanları değil de neden eş-dost, ahbap-çavuş ilişkisiyle 30 kişiyi yine hiçbir imtihana tabi tutmadan, önce sözleşmeli olarak işe aldınız sonra da devlet memurluğu kadrosu verdiniz? Meclis üyelerinizin getireceği birer kişiden oluşan toplam 20 kişiyi de neden aynı şekilde işe aldınız? Devlete vergi veren, hatta size oy veren halk olarak soruyoruz adalet, eşitlik, şeffaf yönetim, demokrasi ve kamu yararı bunun neresinde?

 

11. Neden “Nazım İmar Planı” yerine “Bölgesel İmar Düzenlemesi” yaptınız?

Neden şehrin şiddetle ihtiyacı olan “Nazım İmar Planı” nı, mecliste sayısal üstünlüğe de sahip olmanıza rağmen, çıkaramadınız da “bölgesel imar düzenlemesi” ne gittiniz?

 

Neden Niğde’mizi Türkiye’de “Nazım İmar Planı olmayan tek il” unvanıyla utanılacak halde bıraktınız?

 

İmar komisyonu raporlarında ve teknik raporlarda belirtilen yasaya aykırılıklara rağmen neden imar düzenlemeleri yaptınız?

 

Neden yoğunluğu artırıp, sosyal donatı alanlarını azalttınız? Neden “kat adedi” ni serbest bırakarak, örneği hiç bir yerde olmayan bir imar düzenlemesine imza attınız?

 

Neden yoğunluk artışı verdiğiniz, lokal olarak “ticari alan” yaptığınız parsellerin kimlere ait olduğunu halka anlatmadınız?

 

Kısacası, neden kentimizi imar yönüyle katlettiniz?

 

 

12.Neden 580 km’lik eski hattın 90 km’lik kısmını büyük bir şov yaparak değiştirip halka “150 km içme suyu hattını yeniledim” diyerek gerçek dışı propaganda da bulundunuz?

 

Neden önceki yönetimin kapattırdığı arsenikli kuyuları açarak şehir içme suyu depo ve şebekesine arsenikli suyun karışmasına izin verdiniz?

 

13. Hollanda hükümetinden aldığınız 1milyon Euroluk hibe ile arıtma tesisinin iyileştirilerek tekrar çalışmaya başladığını ve arıtılmadan 1litre suyun bile baraja akıtılmadığını söylediniz.  Ancak Niğde Valiliği’nin Resmi İnternet Sitesinde “Arıtma tesisinin kapasitesinin 18000 m3/gün” olduğu belirtilmekte. Bu durumda, kentimizin atık su miktarının yaklaşık 35000 m3/gün olduğu da düşünüldüğünde, atık suyun büyük bir kısmının arıtılmadan Akkaya barajına gittiği gerçeği apaçık ortaya çıkmakta. Neden Niğde’miz ve çevresi için büyük bir çevre felaketi oluşturan bu gerçeğin üstünü örttünüz?

 

Editör: TE Bilişim