Selim GÖKEL konuştu... yorumladı...


Niğde’de çeşitli partilerden
  50’yi aşkın  aday adayı Niğde’yi Ankara’da temsil etmeye talip. Niğdelilerin vekili olmak için çaba sarf ediyorlar. Milletvekili olduğunuzda artık tek kişi  değilsiniz. Temsil makamındasınız. Vekaletini aldığınız bölgeniz insanının sorumluluğunu, vebalini  taşıyorsunuz.

Niğde siyasetini yakından takip etmeye, Aday adaylarını da izlemeye çalışırım. Ciddiye aldıklarımın bir kısmını da gıyaben haklarında detaylı  fikir sahibiyim. Bütün partilerin  aday adayının içinde ne yazık ki ciddiye alınan ve aldığım 12 kadar kişi var.

Ulusal ve küresel şebekelerin HDP’yi cilalama  gayretlerine rağmen hata yapılmaz ise bu seçimin en parlak partisi MHP olacak. MHP bu şebekelerin mercek altına aldığı bir parti. Böylesi bir partinin memleketimden aday adayları da önem taşıyor.

MHP’nin Niğde aday adaylarının bir çoğu bildik isimler. Eski vekil Mümin İnan, Eski adaylardan Fikret Çıtırgı, Hakan Er ve eski sağ cenah siyasetçisi Naim Erem. Bu isimler siyaseten yaşattıkları ve yaşadıkları ile Niğdelilerin kolayca haklarında kanaat ve siyasi çap belirttikleri kişiler olarak biliniyor.

Ama yeni biri var… Niğdeli seçmenin fazlaca tanımadığı bir isim var.

Dr. Murat Işıklı…

Parti çevrelerince biliniyor… Dr. Işıklı,  Tiyo Ajans Niğde ofisini ziyaret etti. Kendisi ile 2 saati aşkın sohbet ettik.

 

Geçtiğimiz günlerde MHP’den Niğde Milletvekilliği aday adaylığını il başkanlığı binası önünde farklı bir organizasyon ile açıkladı. Konuşma içeriğinden tutunda, organizasyon uygulamalarına kadar farklılık, sıra dışılık var. Murat Işıklı “Seçim” kavramının farkında.  Uzun süredir takip ederim. Aylar evvel sosyal medyadan başlayan bir iletişim ve etkileşim ağını aşama aşama ördü. Katıldığı organizasyonlarda hep farkını hissettirirdi. 


Tiyo Ajans’daki sohbetimizde sorular sordum, sorguladım, tartıştık… Tiyo’luk sohbetin yorumunu yazmak bana, yazının da yorumunu yapmak size kaldı.


Dr. Murat Işıklı, Niğde’nin tanınmış sanayi esnafı Hüseyin Işıklı’nın oğlu. Bahçeli kasabasının sokakları, bağları ile Niğde eski sanayisinde geçen bir çocukluk. Bor’da lise,  Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Doktorluk sıfatı. Paralı yapmak mümkün iken Bingöl’ün Genç ilçesinde dağlarda komando olarak askerlik… Hem de çocuğunun sünnetine katılamayacak kadar asker-lik!.

Yine doğu illerinde resmi mesleki kariyer, doğu ve batı illerinde özel mesleki kariyer… Vee,  2010 yılı Niğde’ye mesleki ve ailevi dönüş… Tıp mesleği  kariyerin yanında aktif bir siyasi kariyer de onunla paralel seyretmiş.

Neden MHP?, Neden Ülkücüsünüz? Neden Milletvekilliği? Sorularıma…

Bu soru sanki O’na “Neden varsınız, Neden yaratıldınız?  gibi geldi. Çocukluğundan başladı. Köyündeki bahçede ve sanayide yaşamanın ona kazandırdığı  bakış açısı ve bu topraklara karşı hissettiği duyguları. Bu duygu, Bor’da lisede okurken ilgi, üniversitede ise önce doktrin sonra da  doktor oluşturmuş!. Dünden öte,  bugün neden ısrarla MHP denmesi gerektiğini, neden bir şekilde herkesin taşın altına; elini, terini, parasını; koyması gerektiğini  “ben” den öte “biz” diyerek bir siyaset bilimci gibi anlattı.

Konuşurken Tıp Doktoru  değil de,  Tarih Doktoru hatta zaman zaman İslam Tarihi Doktoru ile konuşuyor gibi oluyorsunuz. Ülke meselelerini konuşurken bir tarihçi gibi tekerrürlerini anlatıyor, örneklemeler yapıyor, yaşananları törelerimiz ve  tarih bilimi ile süzüyor.  Herkesin iyi bildiği bir mesleği olabilir ama tarih bilgisinin şartını da şart koşuyor, kitaplardan örnekler veriyor.

Bir çok ülkede uzun süreli  bulunması, oraları incelemesi, sorgulaması bir yana, 4 ayrı dili konuşuyor olması “Bir lisan bir insan” atasözü bu sefer “ dört lisan dört insan” mı? Sorusunu sordurdu bana. Hep merak ettiğini, gittiği ve görev aldığı her yerde farkını fark ettirdiğini anlatıyor.

Ülkelerden anekdotlar verdikçe…  Çok gezen mi bilir? Çok okuyan mı bilir? diye soruyorum… “Yaptığı işi seven bilir!” diye cevap veriyor.

Niğde’nin sorunlarını konuşurken, Niğde’nin tarımını anlatırken geçtiğimiz hafta Niğde’ye gelen Tarım Müsteşarı’ndan böyle veriler, böyle sözler duysam şaşardım. Niğdemizin dağlarının, tepelerinin kel kalması, Akkaya Barajı çevre sorununun çözümü konusunda yine geçtiğimiz hafta Niğde’ye gelen Su ve Orman Bakanlığı Müsteşarı’ndan Murat Işıklı’nın söz ettiği çözüm önerilerini duysam yine şaşardım.

Niğde’nin bunca sorununa hakim ve çözüm olması bir yana da “Muhalefetsiniz” şeklindeki cümleme… “Niğde Havaalanı için “Ekabil” takımı bile bu iş için Meclise gidemedi. “Benim Niğde’min Bingöl’den ne farkı var” diyerek  5-10 otobüs tutup Meclise Niğdeli inseydi bugün Havaalanı yapılırdı…” diyor ve her soruna anında çözüm üretiyor.

 “Niğde’nin son dönemde MHP’den Ankara’da temsil edecek milletvekili olmadı. Niğde’de iktidar yöneticileri yerel muhalefetin zayıflığının rahatlığını yaşadılar. Hemşerilerimizin verdiği vekaleti hoyratça çarçur ettiler. Zaman çok önemli, bu şehrin yılları, çocuklarımızın geleceği heba edildi. Niğde, Bor, Çamardı, Çitflik, Altunhisar son yıllarda bırakın yerinde saymayı bütün veriler elimizde, bu şehir  geriye saydı. Bunun hesaplarını soracağız. Yerelde de ulusalda da hırsıza hırsız diyeceğiz. Adama adam… diyeceğiz. Aday olduğumuzda Kralın Çıplak olduğunu her ortamda söylemekten çekinmeyeceğiz,  gös te re ce ğiz”

 

Murat Işıklı MHP’nin Niğde’de aktif siyasetinde  yaklaşık 4 yıldır var. MHP’nin Niğde’deki bütün faaliyetlerinde var. En küçük yemek organizasyonlarından tutunda, Kongre organizasyonlarına kadar. Sadece fotoğraflarda görüntü değil, fikir ve parasıyla var, emeği ile var. Ya olmazsa diyoruz. “Nasipse…” diyor ve  iki anlamlı deyişle cevaplandırıyor “Vefa İstanbul’da bir semt değil” “Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz” diyor. Daha başka şeylerde diyor ama…

 Dört yıla yakın aktif Niğde siyasetindeki ve kısa  aday adaylığı sürecindeki performansı Aday olduğundaki göstereceği performans ve çıkışlara Dr. Işıklı  ışık gösteriyor.

Niğde sıra dışı bir siyasetçi kazanıyor

Sloganı da şu “Hizmet Bir İbadet, Aday Tam İsabet”




Editör: TE Bilişim