CHP’de seçim sonrası ilginç gelişmeler oluyor. Yerel seçimin ardından CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Gafur Ateş istifa etmişti. İstifanın ardından, Gafur Ateş boş durmadı ve Eylem Örgütlenme Derneği Niğde İl Temsilciliğini kurarak başkanlığını yapıyor.

Eylem Örgütlenme Derneği CHP’li gençlerin oluşturduğu Türkiye çapında bir hareket, yerel seçim öncesi ülkenin çeşitli yerlerinde örgütlenen dernek adından Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de söz ettirecek.

Eylem Örgütlenme Derneği Niğde İl Temsilcisi Gafur Ateş, Derneklerinin Niğde İl Temsilciliğinin kuruluşu ve amaçları hakkında yaptığı sitemize açıklama da; Eylem Örgütlenme hareketini oluştururken yada hareketin olgunlaşmasına karar verirken öncelikle arkadaşlarımızla nasıl başlayalım yada nasıl bir mesaj vermeliyizi çok düşündüğümüz söylenebilir. Öyle ki daha öncede böyle bir deneyimimiz olmuştu. Ancak oradaki asıl amacımız güncelden ziyade toplumsal belleğimizin yeniden oluşmasını sağlamak adına geçmişten mesajlar vermek , geçmiş süreçte yaşadıklarımızı bir daha hatırlamak ve bugün nerde durduğumuzu sorgulamak adına idi. Başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü; ciddi eleştiriler alırken övgüler daha fazlaydı. Bir şeyler yazmayı, muhalefet yapmayı yada birlikte bir duruş bir tavır sergilemeyi ve en önemlisi ÖRGÜTLENME yi unutmak sıradanlaştırmak yada bunları yaparken burjuva politikaları içerisinde kaybolmak bizim insanımıza garip gelmemekteydi. Biraz dokunduğumuzu hissettik, biraz tavır koyduğumuzu hissettirdik, Biraz birlikte yürümeyi hissettirdik, Biraz adam olmayı hissettirdik ve birazda EYLEM koymayı duruşu hissettirdik şunu çok iyi gördük az değilmişiz çoğalmaya hasretmişiz. ÇOĞALDIK. Bize ihtiyaç olduğunu bizlerin daha çok olması gerektiğini anladığımız anda arkadaşlarımızın ortak sesi olmalı dedik EYLEM ÖRGÜTLENME ortaya çıktı”dedi.

Gafur Ateş açıklamasının devamında; Ne yapmalı bize uzak bir kelime değildi. Başlıyoruz ne yapacağımıza birlikte karar vereceğiz. Ancak ne yapmayacağımızı çok iyi biliyoruz yazmaya , söylemeye gerek yok. Çünkü; Eylem Örgütlenme ne yapmayacaklarını iyi bilenlerin sesi olacaktır. Unutmuyoruz ve şunu çok iyi biliyoruz biz olduğumuz sürece benler azalacaktır. Çünkü biz olmanın en büyük kuralı benin sınırlarını bilmektir. Biz kadro hareketi derken, örgütlülüğü anlatmak istiyoruz. “Eylemlilik, Örgütlülük, Gençlik” şiarı olan bir parti içi hareket. Demokrasi ve eşitlikten taviz vermeyen insanlar. CHP’nin düşünceleri doğrultusunda hareket eden insanlarız” diyerek sözlerini tamamladı.

Derneğin sloganı da ilginç ; Sokak bizim ise Erkte bizim olacak"...

Editör: TE Bilişim