Dün gece meydana gelen hain saldırı sonucu 24 askerimizin şehit edilmesi ve son zamanda artan terör olayları ile hükümetin uygulamalarını protesto etmek, şehitlerimizi anmak amacı ile İlimizde bu vakte kadar olmayan şekilde kalabalık ve kendiliğinden oluşan yürüyüşler yapıldı.
Video Sayfanın dibinde...
Niğde Üniversitesi Öğrencileri ve Şehit Ailleri yürüyüş yaptı, Alperen Ocakları Hükümet Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Ülkü Ocaklı binlerce kişi Ülkü Ocaklarından başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. En ilginci ise Liselilerin okul çıkışı şehitliğe kadar yaptığı yürüyüş idi.
Şehit haberleri üzerine Niğde ayakta idi
Dün gece meydana gelen hain saldırıcı sonucu 26 askerimizin şehit edilmesi ve son zamanda artan terör olaylarını protesto etmek ve şehitlerimizi anmak amacı ile Niğde üniversitesi öğrencileri tarafından protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.
 
1000 e yakın Niğde üniversite öğrencileri eğitim fakültesi önünde toplanarak Niğde merkez hükümet meydanına kadar sloganlar atarak şehir merkezinden Niğde Askeri Şehitliğine kadar yürüdüler. Üniversite öğrencileri” Niğde uyuma şehidine sahip çık, tek bir Allah’u Ekber, Aponun piçleri yıldıramaz bizleri, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Ne mutlu Türküm Diyene sloganlar attı.
 
Toplanan üniversite öğrencileri ve gruba sonradan katılan bir grup lise öğrencileriyle askerlik şubesinin önünde istiklal marşı okuyup dağılacak olan gruba Niğde emniyet müdürlüğü terörle mücadele ekipleri izin vermedi. Bunun üzerine protesto eden gençler Çanakkale de Şehit düşen Seyit onbaşı ve Niğde’li ali çavuşun heykelinin önünde istiklal marşı okuyup , kalabalık olaysız bir şekilde dağıldılar.
 
NİĞDE ÜLKÜ OCAKLARINDAN DA PROTESTO...
 
Niğde Ülkü Ocakları önünde toplanan bir grup gençler slogan ve pankartlarla terörü protesto ettiler. Öğle saatlerinden beri Ülkü Ocakları Niğde İl Başkanlığı binasının önünde toplanmaya başlayan ülkücü gençlere mesai sonunda yeni katılımlar oldu ve Cumhuriyet Meydanına yürüdüler.
 
Ülkü Ocaklarının yürüyüşüne binlerce  kişi katıldı..
 
Hükümet ve PKK aleyhinde atılan sloganlar ile Cumhuriyet Meydanına gelen kalabalık burada toplandı. Cumhuriyet Meydanında Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak ardından istiklal marşı okundu.
Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin BOLAT kısa bir konuşma yaptı. Yasin Bolat'ın ardından MHP İl Başkanı Şakir Sevdi'de heyecanlı bir konuşma yaptı. MHP Niğde ve Bor yönetimi de de yürüyüşe katıldılar.
Okul çıkışı binlerce öğrenci Şehitliğe yürüdü.
Okul çıkışı binlerce lise öğrencisi Hükümet Meydanından Şehitliğe yürüyüşe geçti.
Terör örgütünü kınayan sloganlarla şehitliğe gelen öğrenciler adına bir konuşma yapan Lise Öğrencisi Fatih Çimen, “Öncelikle bütün Türk milletine baş sağlığı diler şehitlerimizin ailelerine de sabır Allah’tan niyaz ederim. Biliyoruz ki şehitlerimizi cennete peygamber efendimizin komşusu olacaklardır. Fakat gelişen olaylarda Türk milletinin sabrını hayli taşırmıştır. Bizlerde bu nedenle lise öğrencileri olarak örgütlerdik ve tepkimizi dile getirmek istedik Diyarbakır’da liseli öğrenciler PKK lehine slogan atarak kalleş olduklarını belli etmişlerdir. Bizde türkiye Cumhuriyet’inin liseli gençleri olarak şehitlerimizin, askerlerimizin, polisimizin ve Türkiye’mizin ve Cumhuriyet’imizin arkasında olduğumuzu belirtiyoruz.”dedi.
Çimen, “Bizim amacımız iç karışıklık çıkarmak değildir. Sadece Mustafa kemal Atatürk’ün gençliğe hitabede belirttiği gibi Türk istiklalini cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Sonuç olarak şimdiye kadar hep PKK’lılar ve yandaşlarının sesi çıktı onlar konuştu bu saatten sonrada Türk genci olarak bizler konuşacağız sesimizi tüm dünyaya duyuracağız ve PKK illetinin sonunu da görmekte olduğunuz bu gençler getirecektir.” Şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından saygı duruş, istiklal marşı ve dualarla öğrenciler dağıldı.
 
Alperen Ocakları üyeleri Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.
Hükümet meydanında toplanan Alperen Ocakları üyeleri Hakkari’de 26 askerimizin şehit düşmesiyle sonuçlanan hain saldırıyı kınadı.
Meydanda toplanan gruba seslenen Alperen Ocakları Niğde İl Başkanı Orhan Korkmaz, “Bu acı ve vahim olay karşısında kifayetsiz kaldığı söylemek istiyorum. Sadece şunu ifade etmek istiyoruz ki ya kuzgun leş ya devlet başa. Milletin çocukları pancar gibi doğranırken gereğinin yapılmadığını görüyoruz. Aksi taktirde bu ülkeye bir baş komutan, icranın başı sıfatıyla sözünde duran bir kabine ve kanundan aldığı yetki ile ülkesinin güvenliğini sağlama ifa edecek komutanlar arıyoruz diyeceğiz.”dedi.
YARIN DA ÇEŞİTLİ KURUM VE KURULUŞLARIN TERÖRÜ PROTESTO PROGRAMININ OLDUĞU BELİRTİLİYOR.
 Haber Foto : Selim GÖKEL - Dahi GEDİK
Editör: TE Bilişim