MHP Niğde Milletvekili Adayı Vedat Bayram toplantıda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Edikli kasabasında Ak Partinin Milletvekili adayları için destek verip propaganda yaparak “En fazla oyu çıkart, hibeyi kap” sloganıyla yaptığı konuşmasının bir internet sitesinde yayınlanmasını  eleştirerek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Vedat Bayram, İnternet haberleri ve gazetedeki haberlere dayanarak iktidar partisine mensup Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’ın demeçleri suç teşkil etmektedir"dedi.

“Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kimin parası kime veriliyor diye soruyorlar, oda diyor ki “En fazla oyu çıkart ki rey kap” Ak Parti Milletvekili adaylarına destek vermek amacıyla seçim çalışmalarına katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bey Niğde Belediyesi olarak en fazla oy çıkarak belediyeye 500 Bin TL hibe desteği vereceğini açıklamıştır. Şuana kadar haberle ilgili herhangi bir yalanlama ve tekzip olmadığı halde bizim istihbaratımızla bize gelmektedir. Türk Ceza kanunun seçim yasası 236 sayılı kararı gereğince ciddi bir handikap ortaya çıkıyor. Bu karar da belediyeler umumi siyasi partilerin leh ve aleyhinde vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayında bulunmaları yasaktır belediyelerin. Ayrıca kamu görevlisi olan Belediye Başkanı bir parti lehine propaganda yapması kesinlikle YSK kararları gereği alenen yasaktır. Bir tarafta bu seçim yasaklarını hiçe sayan bir Belediye Başkanımız var"dedi.


Not: Bahsedilen haberin borhaber.net ile ilgisi yoktur. Borhaber.net olarak seçim sürecinde bu tür onlarca iddialar, kasaba ve köylerdeki farklı farklı parti aday ve temsilcilerinin konuşmaların ses ve görüntü  kayıtları bir şekilde ulaştırılıyor. Edikli'de iddia edilen konuşmada biz olmadığımız gibi, Vedat Bayram'ın basın toplantısına da sitemize akredite uygulandı, yoktuk. Yukarıdaki metin abone olduğumuz ajans ile ulaştırıldı. Edikli ile ilgili  haberde olduğu gibi içinde olmadığımız, tereddüt ettiğimiz, doğruluğuna şüphe ettiğimiz  bir kaç kanaldan teyit etmediğimiz haberleri de yapmıyoruz. Okurlarımızın dikkatine... 

BORHABER.NET'DEN AÇIKLAMA: SİTEMİZE TOPLANTIYA ÇAĞRILMAMA GEREKÇESİ OLARAK YUKARIDA MHP VEYA VEDAT BAYRAM' TARAFINDAN  AKREDİTE EDİLDİĞİMİZ  ŞEKLİNDE YAZMIŞTIK ANCAK TOPLANTIYA ÇAĞRILMAMA GEREKÇESİNİN SADECE BASIN BÜROSUNUN BİR HATASINDAN, UNUTKANLIĞINDAN  KAYNAKLADIĞI ÖZELLİKLE  BİLDİRİLDİ... BU KONUNUN BU ŞEKİLDE BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ. 


Editör: TE Bilişim