CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediyesi tarafından 3 yıl önce yapılan yer altı otoparkı ve üzerindeki meydanın sorun noktası olduğunu belirterek, “Plansız ve programsız yapılan projelerle halkın parası çarçur ediliyor” dedi. 
Projeler çağdaş kent dokusu dikkate alınarak en az 50 yıllık bir öngörü ile yapılmalı diyen Gürer, AKP belediyeciliğinin yapboz anlayışı ile sürdüğünü söyledi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediyesi’nin 2015 yılında 8 milyon TL harcayarak, belediye binası önünde yaptığı katlı otopark ve üzerindeki  meydanın üç yılda yeniden harcama alanı olduğuna dikkat çekti.  
Otoparkın yağmurlu günlerde su aldığını, otoparka yaya girişleri için yapılan yürüyen merdivenin ise çalıştırılamadığı belirten Gürer, otoparkın üzerinde oluşturulan meydana döşenen andezit taşlarının ise sürekli kırıldığından vatandaşların meydanda yürüyemediğini ifade etti. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2015 yılında alan açılırken ağaçlar kesildi. Bölgenin modern  bir kent meydanı olacağı söylendi. Meydan bitti. Eski durumunu aratacak bir düzenleme ortaya çıktı. Yaptıklarını beğenmemiş olacaklar ki halkın parası ile yaptıkları yerleri kısa sürede yeniden düzenlemek için söküyorlar. İş bilmezlik ve beceriksizliğin açık göstergesi bu yap söklerdir. Sürekli kırılan andezit taşları, buradan geçen vatandaşlar için eziyet oldu. Belediye binasının önündeki andezit taşlarını bile 3 yıldır sağlam bir şekilde döşeyemeyen belediyeden, şehrin gelişmesine katkı sağlayacak projeler beklenemez” şeklinde konuştu. 
BECEREKSİZLİK
Kent Meydanının 3 yıl içinde defalarca onarılmasına rağmen halen istenilen seviyeye getirilemediğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde Belediyesi meydanın üzerindeki andezit taşlarını yeniden söktürüyor. Yap-boz tahtasına çevrilen meydanın onarımı plansız ve programsız yapılan projelerle milletin parasının nasıl çarçur edildiğinin görülmesi açısından önemlidir” diye konuştu.  
 
 
 
Editör: TE Bilişim