Belediye Meclisinin, 3 Nisan 2015 tarihli toplantısında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2014 yılında yapılan belediye hizmetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Göreve geldiğimiz hizmet yolculuğunun 6. yılını Niğde'miz ve Niğdeli hemşerilerimizle birlikte dolu dolu yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Niğde'mize, değer katan projeler üreterek hepsini bir bir hayata geçirdik. Niğde'mizde iz bırakacak yatırımların altına imza atmış olmanın gururu ve sevincini yaşamak halkımızın teveccühü ile bizlere nasip oldu. 6 yıl boyunca bize inanan bize gönül veren hemşerilerimizin başını dik anlını açık tutmak için çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Niğde'mizi modern bir kent yapma yolunda önemli mesafeler kat ederek Niğde bizimle birlikte yeni bir döneme geçiş yaptı. Yıllarca halı altına süpürülen sorunlar bizim dönemimizde gün yüzüne çıkarak çözüme kavuşturuldu, hizmete dönüştü. Niğde'mize 6 yılda sosyal tesisten, modern yeşil alanlara, çocuk oyun alanlarından spor alanlarına, kent meydanına, birinci sınıf mezbahadan hayvan pazarına, eğitim yuvalarımızdan piknik alanlarımıza kadar her alanda yediden yetmişe hizmet üretmenin gayreti ve gururu içerisinde hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Niğde'mize yapılmayan, mahrum bırakılan hizmetleri hemşerilerimizin hakkı olan hizmetleri yaparak Belediyeciliğin gereklerini yerine getirdik” dedi.

 

Belediye Başkanı Akdoğan; “Niğde Belediye Başkanlığı olarak her alanda hizmetlerimizi kesintisiz olarak sürdürmeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki başarıya ulaştıkça şehrimizde değişimi hep beraber yaşayacağız. Her yeniliğimiz, bir sonraki değişimi doğuracak. Niğde akıllı ve fazilet sahibi insanların şehridir. Şehrimiz için geleceğe dönük bütün umutlarımız, şimdiki gücümüzün kaynağıdır. Niğde için gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışıyoruz. Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar ilerledikleri yolda mesafe kat edemezler. Bizim bir hedefimiz var, Niğde'mizi daha yaşanabilir bir şehir yapmak, bölgesinde adından söz ettiren örnek bir şehir yapmak ve en öncelikli hedefimiz insanımıza daha rahat bir hayat sürebilmesi için, insanımızın refah ve mutluluk içinde bir hayat sürebilmesi için hizmetlerimizi kesintisiz devam ettirmektir. İşte bu yüzden çalışmaktan, hemşerilerimize hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalara canı yürekten verilen destekler için Niğdeli hemşerilerimi bütün samimiyetimle ve sevgimle selamlıyorum. Halkımızın bu desteğini ve güvenini hiçbir zaman karşılıksız bırakmadık, hizmetlerimizle bu desteklerini karşılıksız bırakmadan siz saygıdeğer meclis üyelerimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Her alanda Niğde'yi daha da ileriye taşıyacak hizmetleri hep beraber gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın konuşmasının ardından Nisan 2015 yılı Belediye Meclis toplantısında okunan 2014 yılı faaliyet raporu ibra edildi. Şehir İmar planında tadilat, talep ve teklifleri ile ilgili komisyon raporu müzakere ve karara bağlandı. Nisan 2015 tarihli birleşimde ki gündem maddelerinin karara bağlandığı Meclis toplantısında ek gündem maddeleri de görüşüldü.

 

Komisyon ve encümen üyelerinin seçiminin de yapıldığı toplantıda; Belediye Encümen Üyesi İdris Bayram, Bekir Peker, Aslan Gezici oldu. Belediye İmar Komisyonu Üyeliğine ise Muammer Ataç, Murat Demir, Ahmet Taciroğlu, Aytekin Oral seçilirken, Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine Nevzat Baloğlu, Ali Erdoğan, Hamdi Aruk, Emin Alper Öztürk, Çevre, Sağlık, Spor, Eğitim ve Kültür Komisyon üyeliğine Orhan Özbek, Ali Erdoğan, Bekir Peker, Rıfkı Urlu, Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu üyeliğine Ümmügülsüm Özdemir, Öznur Akbulut, Mustafa Karaca, Süleyman Arısoy  seçildi.



http://www.borhaber.net/siyaset/nigde-belediyesi-komisyon-uyeleri-secildi-h16285.html

Posted by Bor Haber on 3 Nisan 2015 Cuma
Editör: TE Bilişim