Şehir içi otobüs ücretlerinin zamlanması üzerine MHP ve CHP zamlar geri çekilsin dedi. Meclis Salonunu öğrenciler doldurdu. Yapılan tüm itirazlara rağmen Başkan Akdoğan ve meclis üyeleri kabul oyu verdi. Öğrenciler kararı alkış ve sloganlarla protesto etti.


VİDEO GÖRÜNTÜSÜ HABERİN ALTINDA

Haber: Gökhan ÖZBEK

2 Kasım’da Niğde Belediye Meclisi’nin oy çokluğu ile aldığı şehir içi otobüs fiyatlarına tüm itirazlara rağmen indirim uygulanmadı.

Niğde Belediye Meclis Salonu’nun tadilatta olmasından dolayı toplantı Niğde İl Genel Meclis Salonu’nda başladı.

Toplantıya 50 aşkın öğrenci il 15 kadar otobüs hat sahibi katıldı.

Gündemin 9. Maddesi olarak görüşülmesi planlanan fakat CHP’li Ayten Soylu’nun sözlü önerisiyle gündemin 2. Maddesi olarak görüşmeye başlandı.

Konu ile ilgili Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yapılan zammın makul olduğunu ve çevre illerden alınan ücretlerle kıyaslandığını ifade etti. Yapılan zammın 2 yıllık olduğunu ve otobüs sahipleriyle bu konuda mutabakat sağlandığını ifade eden Akdoğan bu konuda öğrenci biletinin 1.25 TL, tam ise 1.50 olmasını oylamaya sundu.

Konunun oylama sunulması üzerine, CHP’li meclis üyeleri bu konuda mağdur olan öğrencilerin dinlenmesini önerdi. Öğrenciler söz alarak yapılan zammın geri çekilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yeniden oylamaya geçmesi üzerine öğrenciler sözle müdahale ederek belediye meclis üyelerine seslendiler.

Öğrenciler; “Bu meclis halkı temsil etmiyor. Vicdanlarınıza sesleniyoruz. Asgari ücrete yüzde 4 zam ama otobüs ücretlerine yüzde 25 zam adalet bu değil” demesi üzerine Başkan Akdoğan; “Burada çelik çomak oynamıyoruz. Niğde’yi yönetiyoruz. Protestolarınızı ve tepkilerinizi dışarıda yapın” demesi üzerine öğrenciler alkışla protesto etmeye başladılar. Aynı anda Faruk Akdoğan; Benimde öğrenci kızım var demesi üzerine öğrencilerden birisi doğrudur altında arabası da vardır tepkisini koydu. Öğrenciler bu mecliste kararın geri alınması gerektiğini vurguladılar. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tartışmanın uzaması üzerine Belediye Meclisi’nin de oylamaya sundu. Geçtiğimiz mecliste karara evet veren MHP ile karara haır diyen CHP ortak karar alarak oylamada öğrenciler lehinde oy kullanarak zammın iptalini talep ettiler. AKP’li üyeler mecliste sayısal çoğunluğun verdiği avantajla oylamada grup olarak zamdan yana oy kullandılar.

" 30 TANE OTOBÜS SAHİBİNE HİZMET EDİYORSUNUZ"

Oylamanın bitmesi üzerine, öğrenciler bu konuda eylem yapacaklarını ve gerekirse otobüslere binmeyeceklerini ifade ettiler.

Bir öğrencinin Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın oturduğu koltuğun arkasında ki yazıya dikkat çekerek; “ Bu millete hizmet eden onun efendisi olur yazıyor arkanızda, oysa sizler 15 bin öğrenciye değil de 30 tane otobüs sahiplerine hizmet ediyorsunuz” tepkisini gösterdi.

Oylama sonucunda protesto ederek toplantıyı otobüs sahipleriyle birlikte terk eden öğrenciler, bu karara karşılık bir dizi eylem yapacaklarını ifade ettiler. Karara öğrenciler üzülürken, AKP’li Meclis üyeleriyle otobüs sahipleri sevinçle karşıladılar.

 

 

Editör: TE Bilişim