Ak Parti Niğde İl Gençlik Kolları Başkanlığı üç yıldır savaşın devam ettiği Suriye’de, halkın su ihtiyacını gidermek için YUNUS KOCA SU KUYUSU projesi başlattı.


Su boru hatlarının patlaması, İdlip halkının ve mültecilerin nüfusunun çok olmasından dolayı mevcut sular halka yetmiyor. Bu sebeple halk yeterince vücut temizliğini yapamıyor. Bundan mütevellid, tifo, leşmaniye, sil, kolera gibi hastalıklara mübtela olduklarını belirtten Ak Parti Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir;  
Ak Parti Niğde İl Gençlik Kolları Başkanlığı, bu mazlum halka gıda, ilaç ve elbise yardımının yanında su temini noktasında da kolları sıvadık ve proje faaliyetlerini başlattık. Projeye geçtiğimiz aylarda PKK’lıların işyerine açtığı ateşle şehit olan Diyarbakır Eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın adı verilecek" dedi. 

 

 Proje ile ilgili Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı ve 81 İl Gençlik Kolları Başkanlığının verdiği destek ile Twitter’da #YunusKocaYaz3072yeGönder Tagı ile Niğde tarihinde ilk defa  Twitter Hashtag çalışması Twitter Türkiye gündemine girmiş oldu.

 Proje ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı Mustafa ÖZDEMİR, “Suriye’de hangi kapıyı çalıyorsak hasretle bakan yüzler görüyoruz. Asırlarca Anadolu’yu abisi bilmiş, kardeşi bilmiş bu coğrafyaya sahip çıkmak bizim için çok önemli. Bu büyük gönül hareketine siz de ortak olarak Yunus Koca Yazıp 3072’ye Mesaj Göndererek yada il başkanlığımıza gelerek her su içenin duasını almak isteyen vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz.

Kuyunun açılacağı hastane İDLİP ilinde Marrat El Mısrin İlçesinin kuzeyine yaklaşık 8 km uzaktadır. Günlük hastanenin su kullanım ihtiyacı 20 m3 bu hastane Kuzey İdlip bölgesindeki en büyük ikinci hastanedir ve bölgenin %50 nüfusuna hizmet vermektedir. Su kuyumuz yaklaşık 150.000 kişinin yaşadığı bölgeye hizmet verecek inşallah...” dedi. 

Editör: TE Bilişim